Gemeente Voorschoten


Asfalteringswerkzaamheden worden weer hervat

Asfalt Eind vorig jaar moest de gemeente geplande asfaltreparaties annuleren vanwege extreme weersomstandigheden. Gezien de huidige weersverwachtingen in de komende periode, kunnen deze werkzaamheden weer worden hervat. De gemeente gaat van 14 t/m 16 februari asfaltreparaties uitvoeren op onderstaande locaties :

Leidseweg Noord, ter hoogte van De Hooghkamer

Hier is nog een stuk klinkerbestrating aanwezig als gevolg van een rioolreparatie. Deze zal worden verwijderd en vervangen door asfalt. Het verkeer zal met behulp van een tijdelijke verkeerslichtinstallatie over één rijstrook langs het werk worden geleid. De werkzaamheden duren van maandag 14 februari tot en met woensdag 16 februari.

Aansluiting Raadhuislaan/Langenhorststraat

Op de Raadhuislaan worden twee verzakkingen in het asfalt hersteld en zal een deel van de drempel naar de Langenhorststraat worden herstraat. Deze werkzaamheden vinden plaats op 15 en 16 februari.

De Langenhorststraat zal dan niet bereikbaar zijn vanaf de Raadhuislaan. Het eenrichtingverkeer zal tijdelijk worden opgeheven zodat men vanaf de Tolstraat de Langenhorststraat in en uit kan rijden.

Op de Raadhuislaan zal de rijstrook richting de rotonde over een korte lengte worden afgesloten en zal het verkeer over de andere rijstrook langs het werk worden geleid.

Begin Essenlaan, nabij Roucooppark

Hier worden een paar slechte plekken gerepareerd. Dit houdt in dat op 15 februari het oude asfalt wordt weggefreesd en dat er op 16 februari nieuw asfalt wordt aangebracht. Tijdens de werkzaamheden is de Essenlaan afgesloten, maar kan bestemmingsverkeer voor de Essenlaan en het Roucooppark gebruik maken van het fietspad naar de Cor van Osnabruggelaan.

Fiets/voetgangersbrug in de Voorwatering

Ter weerszijde van deze brug zal de asfaltverharding worden hersteld. Tevens zullen aan de brug twee kopschotten worden aangebracht om het weglopen van de grond onder het asfalt te voorkomen. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren zal de brug op 15 en 16 februari worden afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor voetgangers. Voor de (brom)fietsers wordt een omleidingsroute aangegeven via De Weddeloop, de Van Beethovenlaan en het Suze Groenewegerf.

Karel Doormalaan nabij aansluiting Veurseweg

Hier wordt op 16 februari een kuil in het asfalt gerepareerd. Dit heeft gevolgen voor het verkeer vanaf de Karel Doormanlaan dat rechtdoor naar de Starrenburglaan of rechtsaf naar de Veurseweg wil rijden. Met behulp van verkeersregelaars wordt dit verkeer langs het werk geleid. De verkeerslichten blijven in werking.

Fietspad bij Het Wedde

In het fietspad aan het einde van de Thorbeckeweg bij Het Wedde zal een slechte plek bij de hoogspanningsmast worden gerepareerd. Op 15 februari wordt het oude asfalt weggefreesd en op 16 februari zal nieuw asfalt worden aangebracht. De (brom)fietsers moeten afstappen en kunnen lopend langs het werk.

Het kan zijn dat door de weersomstandigheden deze werkzaamheden toch moeten worden verschoven naar een later tijdstip. Wij berichten u hierover via deze website.

* 2 februari 2011