Gemeente Oldebroek


Inzetten op versterking van het landschap

De gemeente Oldebroek is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project 'Oldebroek in het Groen' dit kostbare landschap verder kan versterken. Door de samenwerking met Agrarische Bedrijfsverzorging AB Oost en Landschapsbeheer Gelderland kunnen inwoners die minimaal 2 hectare bezitten hun erf en grond met subsidie laten opknappen. Maandag 14 februari is voor dit project een speciale informatieavond in Oosterwolde.

Voorwaarde voor meedoen aan 'Oldebroek in het Groen' is dat een inwoner minimaal 2 hectare grond in bezit heeft. Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner vervolgens een vrijblijvend bezoek van een adviseur van Landschapsbeheer Gelderland. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een beplantingsplan waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via Landschapsbeheer Gelderland. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Oldebroek en de Provincie Gelderland. Daarna is het mogelijk om AB Oost tegen een aantrekkelijk uurtarief in te schakelen om het werk uit te voeren.

Aansluiten bij het landschap
Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan een enkele boom, struikenrij, haag, hoogstamfruitbomen of een poel. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik maken van deze struiken en bomen. Het project leent zich bij uitstek om samen met de buren op te pakken.

Programma 14 februari
Tijdens de informatieavond op maandag 14 februari krijgt u meer informatie over het project en is het mogelijk om u direct in te schrijven.

19.30 uur Inloop met koffie en thee
20.00 uur Opening door wethouder mevrouw Hoorn van gemeente Oldebroek 20.15 uurInformatie over het beplantingsproject 'Oldebroek in het in het Groen' door Eward Timmerman van Landschapsbeheer Gelderland 21.00 uurAfsluiting informatieavond en mogelijkheid tot aanmelding project Locatie Dorpshuis De Heerd, Schiksweg 27 in Oosterwolde

Wanneer inwoners niet naar de informatieavond kunnen komen, maar wel interesse hebben, dan kunnen zij contact opnemen met de gemeente Oldebroek. Contactpersoon is Dave Zappeij, telefoon 0525 638295 begin_of_the_skype_highlighting 0525 638295 end_of_the_skype_highlighting. Of met Landschapsbeheer Gelderland, contactpersoon Eward Timmerman telefoon 026 353 74 44 begin_of_the_skype_highlighting 026 353 74 44 end_of_the_skype_highlighting. Vrijblijvend inschrijven kan ook via www.landschapsbeheergelderland.nl