Valentijnsdag - Start Campagne Vrouwenopvang

09/02/2011 11:01

Federatie Opvang

Iedere dag worden er 548 mensen thuis mishandeld. De Vrouwenopvang - de brancheorganisatie Federatie Opvang - geeft daarom rond Valentijnsdag het startschot voor de campagne 'Maak er weer een feest van. Stop Huiselijk Geweld'' . Doel is om het taboe dat bestaat op het praten over huiselijk geweld te doorbreken. De Vrouwenopvang zal dit jaar op diverse feestelijke en bijzondere dagen aandacht vragen voor het voorkomen van huiselijk geweld. Zo zijn er ook acties op 8 maart - Internationale Vrouwendag - en op 8 mei - Moederdag.

De poster ''Maak er weer een feest van'' is verspreid onder bibliotheken, gemeentehuizen, politieke partijen en maatschappelijke instellingen. Op Valentijnsdag wordt op een aantal stations in Nederland - Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Almere, Amersfoort, Zwolle, Arnhem, Eindhoven, Groningen en Leeuwarden geflyerd door medewerkers van de Vrouwenopvang waarbij zij steun krijgen van lokale BN-ers. Ook is er een digitale banner gemaakt om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Johan Gortworst, wnd directeur van de Federatie Opvang zegt: 'Er zijn drie onderwerpen waar de Nederlander niet over spreekt: je loonstrookje, je seksleven en huiselijk geweld. Dat laatste taboe gaan we doorbreken. Huiselijk geweld vindt bij je thuis, je familie, je buren of in de wijk plaats. Praat er over, kom in actie, dat is onze boodschap'.

De cijfers liegen niet


- Eén op de drie moorden in Nederland wordt veroorzaakt door huiselijk geweld


- Meer dan 200.000 mensen zijn slachtoffer van ernstig huiselijk geweld


- Drie van de vier slachtoffers zijn vrouwen


- Eén op de acht slachtoffers is onder de 18 jaar


- In 50% van de gevallen wordt ook het huisdier mishandeld

Ook ambassadeur Adelheid Roosen van de Vrouwenopvang vindt dat er 'andere manieren voor mensen zijn om elkaar te raken' . 'Ik wil met de Federatie Opvang het taboe op huiselijk geweld doorbreken en hier openlijk over kunnen praten'.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.opvang.nl