CDA


Overijssel | CDA maakt zich sterk voor Vechtdallijnen maandag 14 februari 2011

Het CDA in het Vechtdal, Twente en Drenthe komt in actie voor de spoorlijnen van Zwolle naar Emmen en van Drente naar Twente (de Vechtdallijnen). Dinsdag 15 februari spoort het CDA vanuit Emmen, Almelo, Rijssen, Kampen, Zwolle, Dalfsen en Ommen via Marienberg naar Hardenberg. Om 8 uur begint het gezelschap met een ontbijt voor het station. Er zal door Theo Rietkerk, lijsttrekker CDA Overijssel, met vertegenwoordigers uit Drenthe en Twente een convenant getekend worden waarmee het CDA zich sterk maakt voor verdere verbetering van deze lijnen.

Dezelfde actie was in 2007 succesvol. Want er is sindsdien al veel verbeterd, waaronder een halfuursdienst vanuit Zwolle naar Emmen. Er wordt nu, in 2011, ingezet op een kwartiersdienst en een intercity van Zwolle naar Emmen. Bij Ommen moet een passeerstrook komen en de aansluiting op het spoor bij Herfte blijft aandacht vragen. Er zal een derde perron in Hardenberg aangelegd moeten worden om een rechtstreekse verbinding van Almelo via Hardenberg naar Emmen te realiseren.

De CDA-kandidaten uit respectievelijk Drenthe en Overijssel, Greet Seinen en Laura Antuma en Henk Meulink hebben zich met de Staten- en Raadsfracties de afgelopen jaren ingezet voor de zogenaamde Vechtdallijnen. Net als in de afgelopen periode zijn er extra investeringen nodig in de stationsomgeving van Hardenberg. Het gaat om de bereikbaarheid van het station vanuit het centrum, het ziekenhuis en het gezondheidspark. Dit is een onderdeel van de afspraken tussen gemeente en provincie vanuit de streekfunctie van Hardenberg. Als overstapstation en gezien de groei van het aantal reizigers zijn er meer voorzieningen voor parkeren en stallen van fietsen nodig.