Zilveren Kruis Achmea forse stijger klanttevredenheid reisverzekering

14/02/2011 10:31

Independer.nl

Zilveren Kruis Achmea is dit jaar de grootste stijger in het klanttevredenheidsonderzoek Reisverzekeringen van Independer.nl onder 8.526 bezoekers van de site. In vergelijking met het vorige onderzoek scoort Zilveren Kruis Achmea 0,4 punt hoger. De beste reisverzekeraar behoort ook tot de Achmea-groep: Centraal Beheer Achmea is net als vorig jaar als eerste geëindigd in dit onderzoek.

De top 5 ziet er als volgt uit:


1. Centraal Beheer Achmea (7,7)


2. ANWB (7,6)


3. Univé (7,6)


4. OHRA (7,5)


5. FBTO (7,5)

Met de voorjaarsvakantie in aantocht sluiten veel mensen nog snel een reisverzekering af. Een reisverzekering is niet duur, maar het wel belangrijk bij het afsluiten te letten op de service en afhandeling van schade. Pas als er schade is, ziet de consument wat hij aan een reisverzekering heeft.

Centraal Beheer Achmea, OHRA en Interpolis scoren het best (7,8) op schadeafhandeling. HEMA, die dit jaar voor het eerst in het onderzoeksresultaat is opgenomen, scoort hierop een 4,8. Deze verzekeraar eindigt in het totaaloverzicht als laatste met een 5,8.

In het onderzoek van Independer.nl konden consumenten hun verzekeraar op drie aspecten beoordelen met een rapportcijfer van 1 tot 10:


- klaarstaan voor de klant


- beloften nakomen


- schadeafhandeling

De resultaten van dit klanttevredenheidsonderzoek hebben betrekking op de periode 27 april 2010 t/m 2 februari 2011. Een aantal verzekeraars is niet in het overzicht opgenomen, omdat er te weinig beoordelingen over hen waren ontvangen.

De resultaten van dit onderzoek kunt u bekijken via onderstaande link:

http://weblog.independer.nl/onderzoek/onderzoeksresultaten-icm-reisverzekering-februari-2011/





http://www.independer.nl