Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 14-02-2011

Minderjarigen aangehouden

VINKEVEEN De politie heeft zondag 13 februari twee jongens van 11 en 15 jaar uit Mijdrecht aangehouden achter jachthaven Borger omdat zij verdacht worden van diefstal. Een getuige had rond 10.30 uur gezien dat de jongens met een bootje waren afgemeerd bij een prive terrein. Vervolgens zag de getuige dat de jongens een accu in het bootje laadde. De getuige sprak de jongens hierop aan en belde de politie. De jongens zijn door agenten naar het bureau gebracht waar proces-verbaal is opgemaakt. Beiden zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Ongeval met gewonden

MAARSSEN Zondag 13 februari heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenautos waarbij beide bestuurder gewond geraakt zijn. Een 42-jarige automobilist uit Utrecht reed over de Nijverheidsweg toen plotseling een auto achteruit de weg op draaide. De Utrechter kon de auto, bestuurd door een 21-jarige man uit Utrecht, niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht met letsel.

Wijziging openingstijd politiebureau De Ronde Venen

MIJDRECHT - Het wijkteam De Ronde Venen onderzocht mogelijkheden om de beschikbare politiecapaciteit in te zetten op tijden en plaatsen waar dit het meest nodig en effectief is. Hierbij is ook gekeken naar een mogelijke aanpassing van de openingstijden van het bureau voor het publiek. Het bleek dat de aanloop van bezoekers op maandagavond minimaal was en vermoedelijk te maken heeft met de mogelijkheid om van een aantal feiten aangifte te doen via internet. Met ingang van maandag 28 februari 2011 wordt de openingstijd van het politiebureau aan de Anselmusstraat 42 in Mijdrecht op maandag gewijzigd. Het bureau is dan vanaf 11.30 uur geopend tot 20.00 uur. De openingstijden van dinsdag tot met vrijdag blijven ongewijzigd, namelijk van 09.00 tot 17.00 uur.

Uiteraard is de politie in geval van nood, bij heterdaad- en verdachte situaties 24-uur van de dag bereikbaar via het alarmnummer 112. Wilt u toch op het politiebureau aangifte doen, dan adviseren wij u om via het telefoonnummer 0900-8844 een afspraak te maken. U vermijdt dan wellicht een lange(re) wachttijd op het politiebureau.