Gemeente Dongen

Nieuw initiatief gemeente en GfK

Publicatiedatum: 14-2-2011

Marjolijn Rijsdam is de 250ste aanmelder voor het Inwonerpanel Dongen. Op dinsdag 8 februari 2011 kreeg ze namens het college aan huis bezoek van wethouder Bas Evegaars (Inwonerparticipatie). Extra surprise: een bloemetje en een VVV-cheque ter waarde van 25,-.

Het Inwonerpanel Dongen is een nieuw initiatief van de gemeente Dongen in samenwerking met een lokale partner van landelijke allure: GfK Panel Services Benelux, een onafhankelijk bureau voor markt- en beleidsonderzoek. Wethouder Evegaars: "Maak ook deel uit van het Inwonerpanel Dongen. Het Inwonerpanel helpt Dongen verder."

Betrokken
Marjolijn Rijsdam (29) doet graag mee aan het Inwonerpanel. Ik ben al ruim twintig jaar inwoner van Dongen. Ik ben geen lid van een politieke partij, maar ik voel me absoluut betrokken bij wat er in Dongen gebeurt. Daarom lijkt het me interessant om deel te nemen aan het Inwonerpanel en heb ik niet getwijfeld om me aan te melden."

Meld aan!
Het college en GfK hopen dat alle inwoners die een dezer dagen een brief krijgen (of juist hebben gehad) zich ook daadwerkelijk aanmelden. Ook de 500ste, 750ste en 1000ste aanmelder ontvangen een bos bloemen en een VVV-cheque. Deze maand begint het eerste onderzoek. In maart zijn de resultaten beschikbaar.

Wat houdt deelname in?
Als deelnemer aan Inwonerpanel Dongen wordt u regelmatig (ongeveer vijf tot zes keer per jaar) benaderd om mee te werken aan onderzoeken. Per onderzoek kost u dit gemiddeld vijf tot tien minuten. De onderzoeken vinden plaats via internet. Bij bepaalde onderzoeken is het mogelijk dat u wordt uitgenodigd voor een interview of groepsdiscussie. De onderzoeksonderwerpen variëren per keer. Per onderzoek kunt u zelf bepalen of u wilt deelnemen.

Belangrijk
Het Inwonerpanel Dongen is een nieuwe manier van samenwerking. De gemeente Dongen wil graag haar inwoners betrekken bij de voorbereiding, realisatie en uitvoering van beleid.
Het Inwonerpanel - bestaande uit 1.000 inwoners uit de kernen Dongen, s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart - speelt een belangrijke rol in het richting geven van toekomstig beleid. Het panel denkt mee. Het panel praat mee. Het Inwonerpanel is een voortdurende bron van informatie voor college, gemeenteraad, ambtenaren, bewonersgroepen, instellingen, organisaties, verenigingen, bedrijven, scholen en andere lokale partners. Het Inwonerpanel zorgt mede voor het gezicht en het karakter van Dongen. Dongen wil een hechte gemeenschap zijn. Met een sterke sociale structuur. Waarin mensen zelfredzaam zijn. Zorgzaam voor de ander. En waarin het gemeentelijk sociaal beleid erop is gericht dat iedereen kan deelnemen aan die samenleving. Doe daarom mee als de onderzoekers van GfK u selecteren op basis van een goede afspiegeling van de samenleving.

Wie kan deelnemen?
Alle inwoners van de gemeente Dongen (vanaf de leeftijd van 18 jaar) kunnen deelnemen aan het Inwonerpanel. Selectie gebeurt door GfK op basis van professionele criteria. Dit is noodzakelijk om er zorg voor te dragen dat de uitkomst van het onderzoek representatief is in relatie tot het onderwerp. Om die reden is zelf aanmelden voor het panel helaas niet mogelijk. Maar als de brief in de bus valt: Laat uw kans niet voorbij gaan!