Vereniging Payroll Ondernemingen

Payroll-branche maakte flinke groei door in 2010

>

Omzet neemt toe met 10 procent

Volgens de VPO-Marktmonitor is de omzet in de payroll-branche in 2010 met 10 procent toegenomen ten opzichte van 2009. Dit maakt de VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen) vandaag bekend. Deze groei wordt voornamelijk veroorzaakt door een toename van het gebruik van contracten voor onbepaalde tijd.

VPO-voorzitter Jeu Claes: "Inmiddels is de omzet in de payroll-branche met 10 procent toegenomen, terwijl in 2009 de groei nog 7 procent was. Ook de groei naar 26 procent in vaste contracten is erg positief. Een vast contract biedt de payroll-kracht meer zekerheid. Duurzame flexibiliteit op basis van goed werkgeverschap blijft daarom ook een belangrijk streven voor 2011."
Claes: "Flexibilisering is de toekomst, daarom is het belangrijk om de veranderingen in arbeidsverhoudingen in goede banen te leiden. En daar is nou juist de VPO-CAO voor. Met deze CAO is payrollen goed geregeld. De VPO heeft het afgelopen jaar veel bereikt. Kijk onder andere maar naar de groei in het aantal vaste contracten. Ik heb er alle vertrouwen in dat in 2011 de branche nog verder zal groeien en dat de VPO samen met de leden de payroll-branche verder professionaliseert."
---