Blauw Research

nederland

Maastricht en Amsterdam meest romantische steden van Nederland

14 februari 2011 door Blauw Research

Op Valentijnsdag is iedereen op zoek naar romantiek. Maar in welke stad zoek je? Maastricht en Amsterdam zijn volgens Nederlanders de meest romantische steden van ons land. Amsterdam wordt door 17% als meest romantisch gezien, Maastricht is volgens 16% de meest romantische stad van het land blijkt uit onderzoek door Blauw Research.

Amsterdam is volgens de Nederlanders vooral romantisch door het brede scala aan mogelijkheden voor romantische uitjes; gezellige cafés, knusse restaurantjes en mooie parken. Ook de grachten en de oude panden in het centrum dragen bij aan het gevoel van romantiek in de stad.

Nederlanders vinden Maastricht vooral romantisch door de Bourgondische en gezellige sfeer die er in de stad hangt. Dit geeft de stad een niet-Nederlandse ambiance, die bijdraagt aan het romantische karakter van de stad.

Toch blijkt dat Nederlandse steden niet bekend staan om hun romantische karakter. Bijna de helft van de Nederlanders weet geen romantische stad in eigen land te noemen. Vrouwen hadden hier zelfs meer moeite mee dan mannen. Nederlanders hadden wel een duidelijke mening over welke internationale stad het meest romantisch is. Daar kwam Parijs (33%) als winnaar uit de bus, op verre afstand gevolgd door Venetië (10%) en Rome (6%).

Over Blauw Research en het onderzoek

Blauw Research B.V. is één van de toonaangevende full service onderzoekbureaus van Nederland. Ze ondersteunt bedrijven en instellingen bij het nemen van beslissingen die leiden tot verbeterde stakeholderrelaties, producten en diensten en inzet van middelen. Het bureau levert wezenlijke informatie en heldere inzichten op basis van gedegen onderzoek. Blauw Research staat voor betrokkenheid en originaliteit en is gedreven om haar opdrachtgevers vooruit te helpen. Het onderzoek is uitgevoerd onder een representatieve steekproef van ruim 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder.