Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 14-02-2011

Auto in brand

UTRECHT In de nacht van zondag 13 op maandag 14 februari ontstond brand in een auto. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting.

Getuigen belden omstreeks 01.15 uur naar de politie omdat men zag dat een auto op de Johan Wagenaarkade in de brand stond. De politie kwam ter plaats en zag dat de brandweer de brand snel onder controle had. Nadat de brand was geblust ontdekte de agenten dat de brand vermoedelijk was aangestoken.

Ook bleek het chassisnummer weggevijld. De politie heeft de auto in beslag genomen voor verder onderzoek. Getuige(n) worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed en een aanrijding had veroorzaakt.

Omstreeks 07.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op het Zandpad. Ter plaatse bleek dat een bestuurder van een bestelbus met zijn spiegel tegen een andere auto was gereden. De bestuurder was na de aanrijding doorgereden. Aan de hand van het opgegeven kenteken konden de agenten de 20-jarige bestuurder uit Overberg op het Zandpad een stopteken geven.

De man gaf aan dat hij niets gemerkt had van de aanrijding. De agenten lieten de bestuurder een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 445 ug/l uit. Omdat de man een beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingenomen. Hij kon met een proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Te hard, rijbewijs kwijt

UTRECHT Op de Waterlinieweg heeft de politie zondagavond het rijbewijs van een automobilist ingenomen omdat hij 57 km/u te hard reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Waterlinieweg een bestuurder die het onopvallende videovoertuig met hoge snelheid inhaalde. De snelheid werd gemeten en de bestuurder kreeg aan het eind van de Waterlinieweg een stopteken. Uit de meting bleek dat de 19-jarige automobilist uit Utrecht met 57 km/u de maximum snelheid van 70 km/u had overschreden. De Utrechter kon zijn rijbewijs inleveren.

Baldadige vrouw aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een vrouw aangehouden omdat zij zich baldadig gedroeg en zich niet kon legitimeren.

Rond 21.45 uur zagen agenten tijdens de surveillance een vrouw op de Kanaalstraat een deurmat bij een huis weghalen en midden op straat gooien. De 26-jarige vrouw uit Utrecht werd door de agenten aangesproken op haar gedrag. De vrouw wilde niets van de agenten weten en had geen identiteitsbewijs bij zich.

De Utrechtse werd meegenomen naar het bureau en haar identiteit gecontroleerd. Ook bleek de vrouw onder invloed van alcohol. Uiteindelijk werd zij met een bekeuring naar huis gestuurd.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van zondag 13 op maandag 14 februari een man aangehouden omdat hij had ingebroken bij een bedrijf.

Getuigen belden omstreeks 02.20 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man probeerde in te breken bij een pand aan het Achter Sint Pieter. Ter plaatse troffen agenten in het pand een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man had kans gezien om via een rooster het pand binnen te komen. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.