Gemeente Berkelland

opruimen scheelt een hoop ergernis

Hondenpoep gewoon opruimen scheelt een hoop ergernis

Bespaar een boete van 100 euro

hondenpoep

Kijk op een willekeurige dag rond en je ziet heel wat hondenbezitters hun hond uitlaten. En overal nemen honden de bekende houding aan om hun dagelijkse behoefte te doen. En dan komt het verschil. Waar de ene hondenbezitter fluitend verder loopt, tovert de ander een schepje, zakje of iets anders te voorschijn om de uitwerpselen te verwijderen, zodat niemand er last van heeft. De gemeente ontvangt veel klachten van inwoners die zich ergeren aan de achtergelaten hondenpoep door de baasjes van de viervoeters.

In de Algemene plaatselijke verordening van de gemeente Berkelland staat dat de hondenbezitter ervoor moet zorgen dat de hond niet zijn behoefte doet op plaatsen waar voetgangers lopen of kinderen spelen.

Het gaat om de volgende plekken:

* Alle openbare plekken binnen de bebouwde kom
* op weggedeelten bestemd voor voetgangers buiten de bebouwde kom
* kinderspeelplaats, zandbak of speelweide buiten de bebouwde kom

Schepje en zakje

Gaat het toch mis, dan moet de hondenbezitter ervoor zorgen hij/ zij de uitwerpselen onmiddellijk verwijdert. Het is daarom verplicht om een deugdelijk opruimmiddel (zoals een schep en een zakje) bij je te dragen. De dorpswachten van de gemeente gaan de komende weken vaker toezicht houden op het uitlaatgedrag van de hondenbezitters in Berkelland. Zij controleren extra op plekken waarover veel klachten binnenkomen.De dorpswachten bekeuren direct als zij een overtreding zien. De boete is EUR 100,-. Wij roepen alle hondenbezitters op om mee te werken aan het schoonhouden van onze gemeente en de hondenpoep van hun geliefde huisgenoot op te ruimen. Dit voorkomt ergernis bij uw buurtbewoners en scheelt de gemeenschap een `hoop' geld!

Meer informatie?

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Team Publieks Voorlichting van de gemeente Berkelland, telefoon 0545-250 250. U kunt ook een e-mail sturen aan info@gemeenteberkelland.nl