Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stadsdeelkrant vierde plaats NNP-Gemeenteprijs

14 februari 2011

De stadsdeelkrant behoort tot een van de beste gemeentelijke informatiepagina´s van Nederland. Op 9 februari ontving de eindredacteur van de stadsdeelkrant, samen met uitgeverij Rodi, uit handen van juryvoorzitter Frits Huffnagel bloemen en een oorkonde.

Goed niveau

De jury constateerde bij de genomineerde gemeenten "een zeer goed niveau van onderscheidende vorm en inhoud van de gemeentelijke informatiepagina's en het hanteren van een redactionele formule". Juryvoorzitter Huffnagel: "Om niet te vervallen in communicatiejargon kun je zeggen dat we bij deze nominaties 'plezier beleefden' bij het zien en lezen van deze pagina's. Communicatieregels en redactievoering worden zichtbaar en consequent gehanteerd."

Stadsdeelkrant krijgt vierde prijs
Foto (van links naar rechts): Vormgeefster Sandra Dekker, eindredacteur Fieke van Wengerden, verkoopmanager Niels Ackermans en juryvoorzitter Frits Huffnagel (oud-wethouder Amsterdam).

Waardering

Stadsdeelvoorzitter Rob Post, verantwoordelijk voor communicatie van het stadsdeel, is blij met de waardering van de NNP voor "de helderheid en daarmee de aantrekkingskracht van NoordNieuws voor de lezer". Eindredacteur Fieke van Wengerden: "Fijn dat professionals onze inspanning erkennen. Eerste zijn we nog niet, maar daar gaan we met het nieuwe Noord.amsterdam.nl aan werken."

NNP-Gemeenteprijs

De Nederlandse Nieuwsbladpers (NNP) is de vereniging van uitgevers van lokale nieuwsmedia, waarbij ongeveer zestig uitgeverijen met zo'n 300 nieuwsbladen uit het hele land zijn aangesloten. Doel van de jaarlijkse NNP-Gemeenteprijs is lokale overheden te stimuleren de kwaliteit van informatievoorziening aan bewoners te verbeteren. Tussen 1 oktober tot en met 31 december 2010 heeft de NNP alle gemeentepagina's verzameld die zijn gepubliceerd in de bij de NNP aangesloten nieuwsbladen. Deze opzet heeft in totaal 112 inzendingen opgeleverd die door een vakjury zijn beoordeeld. Uit deze inzendingen zijn de elf meest aantrekkelijke en leesbare gemeentepagina's geselecteerd. De stadsdeelkrant NoordNieuws (nu: Noord.amsterdam.nl) eindigde op een gedeelde vierde plaats.