Gemeente Halderberge


Regionale samenwerking

Regio West-Brabant

Een gemeente is onderdeel van een regio met een structuur, met mogelijkheden en kansen op het gebied van infrastructuur, economie en ruimtelijke ontwikkeling die niet ophouden bij gemeentegrenzen. Vandaar dat de gemeenten in de regio West-Brabant hebben besloten om samen te werken in één regio: de Regio West-Brabant. Naast de 18 West-Brabantse gemeenten heeft ook de Zeeuwse gemeente Tholen zich aangesloten. Ook de gemeente Halderberge participeert dus in dit samenwerkingsverband.

In de loop van 2007 kreeg de regiovorming West-Brabant zijn beslag. De 19 gemeenten willen met één mond spreken over thema's als ruimtelijke en duurzame ontwikkelingen, economie, bereikbaarheid en voorzieningen. Daarvoor heeft het samenwerkingsverband een strategische agenda 2008-2011 vastgesteld. Als centrale informatiepunt van de regionale samenwerking is een website opgezet.

Op deze site is onder meer te vinden:

* Het actuele nieuws

* De digitale nieuwsbrief 'West-Brabant in beeld'
* De Strategische Agenda West-Brabant 2008-2011
* De gemeenschappelijke regeling Regio West-Brabant

Op 1 januari 2011 is de nieuwe gemeenschappelijke regeling "Regio West-Brabant" ontstaan waarin de regionale samenwerking verder gestalte gaat krijgen.