Gemeente Halderberge


Wethouder reikt zes AED's uit aan Halderbergse sportverenigingen

Wethouder Jan Paantjens reikt op maandagavond 7 februari namens het college aan zes sportverenigingen in Halderberge een AED-apparaat uit. Met de Automatische Externe Defibrillator (AED) kunnen de verenigingen hun accommodatie hartsafe maken. Hiermee komt het totaal aantal AED's dat de gemeente beschikbaar heeft gesteld uit op 22 apparaten. In de loop van 2011 wil de gemeente in alle kernen nog enkele extra AED's ophangen op openbare locaties die 24 uur per dag bereikbaar zijn.

Op maandagavond 7 februari ontvangen voetbalvereniging Victoria '03 uit Oudenbosch, tennisvereniging 't Kèperke, korfbalvereniging Juliana en stichting Zwembad Blankershove uit Oud Gastel, tennisvereniging Stampersgat en sporthal De Parrestee uit Hoeven een AED-apparaat van de gemeente. Een deskundige legt vervolgens aan de verenigingen uit hoe het apparaat werkt. De verenigingen zorgen er zelf voor dat zoveel mogelijk vrijwilligers een cursus volgen voor de bediening van een AED.

De gemeente heeft in haar volksgezondheidsplan als actiepunt opgenomen gefaseerd een lokaal AED-netwerk op te bouwen. Zij wil dit bereiken door AED's beschikbaar te stellen aan verenigingen en gemeenschapsaccommodaties in de vijf kernen. Daarnaast inventariseert de gemeente alle andere locaties waar een AED voorhanden is, zoals bedrijven en instellingen. Dit overzicht publiceert zij op de gemeentelijke website en http://www.aed4.eu/. Samen met de zes nieuwe apparaten zijn in Halderberge voor zover nu bekend 52 AED's aanwezig.