Gemeente Vlaardingen

overleg

AV Fortuna en gemeente Vlaardingen positief over uitkomsten van overleg

11-02-2011 |

Atletiekvereniging Fortuna en gemeente Vlaardingen hebben gezamenlijk een mediationtraject doorlopen. Daarbij kwamen de partijen tot gezamenlijke afspraken. De gemeente wil zo snel mogelijk een door de Atletiek Unie goedgekeurde baan verhuren. Ook is toegezegd dat de gemeente meewerkt aan een eigen onderkomen voor AV Fortuna.

Goedgekeurde wedstrijdbaan
De gemeente heeft aangegeven zo spoedig als mogelijk weer een door de Atletiek Unie goedgekeurde baan te willen verhuren. Eind januari is de baan opnieuw gekeurd op veiligheid. Daaruit bleek dat de toplaag moest worden uitgevlakt en gereinigd. De gemeente heeft de aannemer de opdracht gegeven deze werkzaamheden op korte termijn uit te voeren.

Op langere termijn
Voor het perspectief op de lange termijn hebben AV Fortuna en de gemeente diverse scenario's besproken. Verplaatsing van de atletiekbaan naar het dak van de A4 is daarbij ook ter sprake gekomen. De komende periode worden de scenario's verder onderzocht en uitgewerkt.

Eigen onderkomen
De gemeente heeft toegezegd mee te willen werken aan een tijdelijk eigen onderkomen voor AV Fortuna. Voorwaarden daarbij zijn dat AV Fortuna de kosten zelf draagt en dat de exploitant van de Polderpoort akkoord gaat. De eerste gesprekken tussen AV Fortuna en de Polderpoort zijn positief verlopen. In de eigen accommodatie is naast kleedruimten ook ruimte voor een kleine horecavoorziening (koffie, thee, fris en koek).

Algemene ledenvergadering
Voordat de uitkomsten van de gesprekken openbaar werden, is het bestuur van AV Fortuna in de gelegenheid gesteld om tijdens de algemene ledenvergadering van 11 februari eerst zijn leden te informeren.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000