Gemeente Vlaardingen


Winkelcentrum Van Hogendorplaan krijgt vorm

14-02-2011 |

Eind 2013 zal Ambacht een nieuw wijkwinkelcentrum hebben. De planning is in september van dit jaar te starten met de sloop van het middelste van de drie blokken winkels, mits alle winkeliers verhuisd zijn uit dit blok. Op die plek verrijst een heel nieuw kloppend hart van de wijk met winkels en woningen daarnaast, daarachter en daarboven.

"Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door" De winkeliers die straks weer willen terugkomen in het nieuwe winkelcentrum krijgen tijdelijk een plaatsje in het noordelijke of zuidelijke blok. Overigens wordt later ook het zuidelijke blok gesloopt. Op die plek komt een woontoren en de nieuwbouw van onder andere de scholen Avonturijn, Jenaplan en Prisma, een sportzaal en een aantal welzijnsvoorzieningen.

Een brancheadviescommissie heeft inmiddels, na gesprekken met de huidige winkeliers aan de Van Hogendorplaan, een advies uitgebracht aan de ontwikkelaar Synchroon en Waterweg Wonen over de indeling van het nieuwe winkelcentrum en het noordblok. Synchroon zal nu gesprekken gaan voeren met de winkeliers over de gevolgen van hun eventuele overgang naar het nieuwe winkelcentrum.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000