Politie Rotterdam Rijnmond

Actief weekeinde voor Verkeerspolitie

Datum publicatie: 14-02-2011 09:32

ROTTERDAM - De Verkeerspolitie had een druk weekeinde. Tijdens surveillances vorderden agenten tien rijbewijzen in voor diverse overtredingen.

Overschrijding toegestane maximumsnelheid
Agenten vorderden acht rijbewijzen in voor een overschrijding van de toegestane maximumsnelheid met meer dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 169 km/u op de Rijksweg A16 bij Ridderkerk, waar de maximumsnelheid 100 km/u bedraagd.

Educatieve Maatregel Gedrag
Op de Rijksweg A16 bij Rotterdam trok de bestuuder van een Mercedes, voorzien van Duitse kentekenplaten, zaterdagmiddag de aandacht van agenten. De man reed gedurende langere tijd met een gecorrigeerde snelheid van 150 km/u. Agenten gaven de bestuuder een volgteken richting de afrit van de A16 naar de Hoofdweg. Op het moment dat de agenten de afrit afreden reed de bestuurder over het divergentievlak richting de zuidbaan van de A20. Diverse eenheden, waaronder enkele motorrijders, zochten de omgeving af naar de bestuuder. Een andere eenheid van de verkeerspolitie trof de 26-jarige Rotterdammer aan op de Abraham van Rijckevorselweg. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar Bureau Slotlaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd in verband met het overschrijding van de toegestane maximumsnelheid. De man is bekeurd voor het geen richting aangeven en het overschrijden van het divergentievlak. Tevens is de man aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG) cursus.

Rijden onder invloed; en openstaande boetes
Agenten hielden op de Maasboulevard een man aan voor rijden onder invloed. De 24-jarige Rotterdammer blies op het ademanalyseapparaat 650 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Op de Mijnsherenlaan hielden agenten een 22-jarige Rotterdammer staande. Hij had acht bekeuringen openstaan, die hij niet kon betalen. Hierop is het rijbewijs van de man ingenomen.
Tevens bekeurden agenten voor het rijden zonder rijbewijs; het rijden met een reeds ingevorderd rijbewijs; het rijden met een ontzegging van de rijbevoegdheid; en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Hardleers
Op de Brede Hilledijk hielden agenten een 28-jarige Rotterdammer staande. De man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Hiervoor was de man de afgelopen twee jaar drie keer eerder gepakt. Tevens reed de man onder invloed van alcohol. Op het ademanalyseapparaat op Bureau Zuidplein blies de verdachte 795 ug/l. Dit was de vijfde keer binnen vijf jaar. Hierop namen agenten de personenauto van de verdachte inbeslag.