Unicef


UNICEF krijgt 13,5 miljoen euro van Nationale Postcode Loterij

UNICEF heeft van de Nationale Postcode Loterij 13,5 miljoen euro ontvangen. In totaal heeft de loterij een recordbedrag van 270 miljoen euro uitgekeerd aan 83 goededoelenorganisaties.

14 februari 2011


Op woensdag 9 februari hield de Postcode Loterij in museum Singer Laren haar jaarlijkse Goed Geld Gala. Eregaste was Prinses Máxima, die de aanwezige goede doelen toesprak over het belang van hun werk.

STOP AIDS NOW! en Stichting DOEN & De Natuur- en Milieufederaties ontvingen een bijdrage van meerdere miljoenen uit het Droomfonds van de Postcode Loterij, dat goededoelenorganisaties de mogelijkheid geeft een innovatief en baanbrekend project te realiseren. STOP AIDS NOW kan met deze extra bijdrage op grote schaal in Swaziland aidsremmers inzetten als preventiemiddel. Stichting DOEN & De Natuur- en Milieufederaties richten met het geld het energiebedrijf van de toekomst op. 'We Generate' wordt het eerste energiebedrijf dat het voor de klant mogelijk maakt zelf groene energie op te wekken en energie te besparen.