Gemeente Tytsjerksteradiel



gemeente reikt Vrijwilligersprijs 2011 uit

De Gemeente Tytsjerksteradiel spreekt haar waardering voor de inzet van vrijwilligers uit door middel van de "Vrijwilligersprijs 2011". Deze prijs wordt uitgereikt aan een bijzondere groep vrijwilligers die zich inzet voor hun dorp of samenleving.

Kent u zo'n groep die zich actief en vrijwillig inzet voor het dorp, hun naasten, de buurt, de sport of de school en dragen ze bij aan een prettig leven in onze gemeente? Nomineer deze groep dan voor de "Vrijwilligersprijs 2011".

Criteria
Er is een aantal criteria waar de vrijwilligersgroep aan moet voldoen:

Vrijwilligers mogen geen financiële bijdrage voor hun vrijwilligerswerk (hebben) ontvangen. Het gaat puur om vrijwilligerswerk en dus onbetaalde inzet (behoudens onkostenvergoeding);

Het vrijwilligerswerk moet voor de inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel zijn of zijn geweest;

De vrijwilligersgroep doet of deed het werk vanuit burgerinitiatief of binnen een organisatie;

De vrijwilligersgroep vervult of vervulde een voorbeeldfunctie;

Het werk van de vrijwilligersgroep staat met naam en faam bekend.

Aanmelden
Op de website http://www.vwc-burgum.nl/ kunt vanaf 17 februari een formulier downloaden waarop u uw nominatie kunt invullen. Dit formulier is ook af te halen bij de Vrijwilligerscentrale, bij KEaRN Welzijn, bibliotheken, gemeentehuis en inloopcentra. Het aanmeldformulier kunt u uiterlijk voor 30 mei 2011 sturen naar: vwc@kearn.nl of naar de VWC: Kûperstrjitte 2 te Burgum (tot 1 maart) of Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg 8 te Burgum (vanaf 1 maart).

Stemmen
In mei en juni zullen de door een jury genomineerde vrijwilligersgroepen op de website van de Vrijwilligerscentrale staan. Dan kunnen de inwoners van de gemeente Tytsjerksteradiel stemmen op hun favoriet. In september zal de winnaar bekend gemaakt worden.