Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 14-02-2011

Politie arresteert Tilburger voor woninginbraak

TILBURG - De politie heeft vanmorgen een 17-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid aan een inbraak in een woning aan het Veerse Meer. De woning werd tussen zateragmiddag en zondagochtend (13 februari jl.) door ongenode bezocht. Het lukte de dader(s) door een ruit te forceren de woning binnen te komen. Het gehele pand werd doorzocht. Diverse goederen zijn buit gemaakt. Met het opnemen van een aangifte stelde de politie een onderzoek in. Dit onderzoek wees in de richting van de Tilburger. Met toestemming van het Openbaar ministerie is de verdachte buiten heterdaad aangehouden en op het bureau ingesloten.

Politie rijdt woninginbrekers klem

TILBURG - De politie heeft vanmorgen op de Conservatoriumlaan een 45-jarige man en een 31-jarige vrouw, beiden uit Tilburg aangehouden. Agenten ontvingen rond 02.45 uur de melding van een woninginbraak in de Croydonstraat. De bewoner van het pand was wakker geworden van een tikkend geluid. Beneden in de woning liep hij een inbreker tegen het lijf. De dader vluchtte het pand uit. Buiten stond een scooter met opzittende klaar. Het duo vluchtte vervolgens weg. De bewoner zocht direct contact met de politie die de omgeving afzette. In de
Conservatoriumlaan lukte het de agenten de scooter klem te rijden en beide opzittenden aan te houden. De gestolen goederen waren nog in het bezit van de verdachten.

Politie vordert rijbewijs in van automobiliste

TILBURG - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige Tilburgse automobiliste. Agenten zagen haar rond 02.30 uur als bestuurster van een auto rijden over het Stadhuisplein. Tijdens de controle die volgde bleek dat ze onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 600 ug/l aan alcohol in haar bloed had. Tijdens het verhoor verklaarde ze 8 glazen likeur gedronken te hebben. Tegen de bestuurster wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

TILBURG - De politie heeft gisteravond in een woning aan de Borculolaan een hennepkwekerij aangetroffen. Agenten in burger controleerden in de Borculolaan een auto met twee inzittenden, Tilburgers van 26 en 27 jaar. Tijdens controle troffen ze benodigdheden aan van een
hennepkwekerij. Tijdens een vervolgcontrole in de woning van de Tilburgers vonden de agenten een in werking zijnde kwekerij. Beide mannen zijn aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De planten en kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen.

Drietal opgepakt na achtervolging gestolen motor

TILBURG - De politie heeft gistermiddag twee jongens van 16 en 17 jaar en een man van 24 jaar, afkomstig uit Tilburg en Suriname aangehouden. Tijdens de surveillance zagen agenten op de Ringbaan Noord een motor rijden met één opzittende. Het voertuig was niet voorzien van kentekenplaten. Bij het zien van de agenten gaf de motorrijder gas en reed weg. Er ontstond een achtervolging die leidde naar Tilburg Noord. Agenten zagen dat de motor bij de Bartokstraat de berging onder een flatgebouw inreed. In de hal van de berging trof de politie drie mannen en in een bergingsruimte de ontvreemde motor aan. Het drietal is overgebracht naar het bureau. De motor is in beslag genomen.

Bewoner bedreigt huisgenoot met de dood

TILBURG - De politie heeft gistermiddag een 42-jarige kamerbewoner in de Groenstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 22-jarige huisgenoot met de dood te hebben bedreigd. De man is op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het tweetal kreeg in de woning woorden over de temperatuur. De woordenwisseling mondde uit in een vechtpartij waarbij de verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, dreigde met een armleuning van de trap. Woordelijk uitte hij doodsbedreigingen. Tijdens de worsteling liep het slachtoffer lichte verwondingen op. De politie werd
gewaarschuwd die de verdachte meenam naar het bureau.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 14-02-2011 12:42 | © Regio Midden en West Brabant |