Gemeente Rotterdam

beveiliger stadstoezicht betrapt dieven op heterdaad

14 februari 2011 | rotterdam | persbericht

Beveiliger Stadstoezicht betrapt twee dieven op heterdaad op Milieupark in Rotterdam. De politie heeft de mannen ingerekend.

Zondagavond omstreeks 19.40 uur werden op beelden van een beveiligingscamera mensen gezien die zich verdacht gedroegen op het terrein van het Milieupark van Roteb. Op het Milieupark aan de Nikkelstraat in Rotterdam waren deze personen vanuit een tweetal containers goederen aan het overladen in een auto. Een surveillant van de afdeling Beveiliging van Stadstoezicht werd voor onderzoek naar de Nikkelstraat gestuurd. Tevens werd de politie gealarmeerd door de meldkamer van Stadstoezicht.

De beveiliger van Stadstoezicht trof ter plaatse twee mannen aan met een rugzak vol spullen. Ook stond er een motorfiets verdekt opgesteld achter een bestelbus. De mannen vertelden dat ze de spullen naar huis gingen brengen. Samen met de inmiddels gearriveerde politie werd het terrein gecontroleerd. Daar troffen zij nog een televisietoestel en een computer aan, gereed om meegenomen te worden. Onder een bestelbus die buiten het terrein stond werd nog een computer aangetroffen.

De politie heeft de mannen aangehouden. De motorfiets bleek gestolen te zijn en is ook afgevoerd door de politie.