Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-02-2011

Dronken Belg wil niet stoppen

BREDA: Een beschonken automobilist weigerde zondagmiddag 13 februari 2011 om te stoppen voor de politie. De 41-jarige Belg reed rond 19.00 uur met circa 50 km/u over de autosnelweg A-58 richting Etten-Leur, waarbij hij de gehele breedte van de weg nodig had. Toen hij een stopteken kreeg van de politie, verhoogde hij zijn snelheid. Hij negeerde het stopteken, nam een afslag en keerde terug richting Breda. Onder aan de afrit bij de Ettensebaan werd hij tot stoppen gedwongen. Hij was dronken en werd gearresteerd. In het politiebureau onderging hij vervolgens een ademanalyse, wat een uitslag van 620 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderen het rijbewijs. Daarnaast is er proces-verbaal opgemaakt vanwege de diverse verkeersovertredingen. Zonder rijbewijs, zonder auto maar met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd de verdachte om 20.45 uur weer in vrijheid gesteld.

Hoge snelheid en alcohol: twee gewonden bij verkeersongeval

BREDA: Bij een andere alcoholongeval in Breda raakten twee personen gewond. Deze eenzijdige aanrijding vond plaats op maandag 14 februari 2011 om 00.50 uur op de Willem van Oranjelaan. De bestuurster van een snelle Mercedes verloor in een flauwe bocht de controle over het stuur. Ze raakte de stoeprand en botste vervolgens op twee bomen, waarbij een flinke ravage ontstond.
De bestuurster en vriend raakten allebei ernstig gewond. De 26-jarige Bredase had een gebroken been, een hersenschudding en mogelijk een klaplong opgelopen. Haar vriend (27-jarige inwoner Breda) liep fracturen op aan zijn enkel, oog- en kaak en had daarnaast een hoofdwond.
Na medische behandeling werd van de veroorzaakster door de ggd-arts een bloedproef afgenomen. De vrouw was namelijk onder invloed van alcohol. Laboratorium onderzoek van het bloedmonster moet het exacte
alcoholpromillage uitwijzen. Een verkeersongevalanalist van de politie onderzocht de plaats van het ongeval naar sporen en maakte fotos van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Hieruit is vast komen te staan dat het ongeval gebeurde op het moment dat er met hoge snelheid werd gereden.

Agenten grijpen in bij huiselijk geweld

BREDA: De politie kwam zondagavond 30 januari 2011 omstreeks 22.00 uur in actie bij huiselijk geweld in de wijk Geeren-Zuid. Een 27-jarige vrouw was het huis uit gevlucht nadat haar echtgenoot (30) haar mishandeld had. Volgens de vrouw was haar keel dichtgeknepen tijdens de ruzie, waarvan haar twee kinderen (6 en 3 jaar) getuige waren. De 30-jarige man werd gearresteerd en de vrouw deed aangifte. In het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachte. Hij is daarna in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Bekeken wordt of hem een tijdelijk huisverbod opgelegd kan worden. Vanwege de betrokkenheid van de kinderen bij dit huiselijke geweld, heeft de politie Bureau Jeugdzorg in kennis gesteld. Het Steunpunt Huiselijk Geweld heeft op verzoek van de politie zondagavond nog contact gelegd met het slachtoffer.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke
(relationele) kring wordt gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere
hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-02-2011 13:44 | © Regio Midden en West Brabant |