Politie Rotterdam Rijnmond

Politie houdt vier mannen aan na bedreiging

Datum publicatie: 14-02-2011 11:30

Rechercheurs van de afdeling Opsporing van het district Rotterdam-Centrum heeft na een onderzoek van enkele dagen, drie mannen aangehouden vanwege bedreigingen ten opzichte van een 18-jarig slachtoffer.

Het slachtoffer was 8 februari jl aangesproken door twee jongemannen en een van hen hield hem voor een pistool in zijn tas te hebben. Hij eiste dat het slachtoffer telefoonabonnementen zou afsluiten, maar vanwege het feit dat de winkels al gesloten waren, was dat onmogelijk.

Daarna moest het slachtoffer onder dwang bij een kledingwinkel kleding kopen en bij een elektronica-zaak een telefoon. Die artikelen moest hij aan de verdachten afgeven. Ook moest het slachtoffer contant geld pinnen en daarna zijn pasje en geld afgeven.

In de dagen daarna werd het slachtoffer nog gebeld, ook door een derde verdachte. Hij moest naar het Centraal Station in Rotterdam komen en ook dan weer geld en dergelijke meenemen.

Niet het slachtoffer, maar de politie verscheen donderdagmiddag, rond twaalf uur op de afgesproken plek en daardoor konden vier jongemannen worden aangehouden. Een van hen bleek niets met de zaak te maken te hebben maar de andere drie, allen Rotterdammers van 15-, 17- en 18 jaar oud zijn overgebracht en ingesloten. Zij worden morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.