Gemeente Aalten


ROVG: Geen gevaarlijke kruispunten en wegvakken in Aalten

Werk maken van gevaarlijke locaties loont!
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) heeft het aantal gevaarlijke kruispunten en wegvakken in de provincie Gelderland in beeld gebracht. In een gemeente kent iedereen wel een kruispunt of weg (vak) waar veel ongevallen gebeuren. Niet altijd zijn er plannen om zo'n gevaarlijke locatie op korte termijn aan te pakken. Deze lijst laat zien dat dit in veel gevallen wel zo is. Het aanpakken van gevaarlijke locaties blijkt een effectief middel om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Geen gevaarlijke kruispunten of wegvakken
Uit het onderzoek is gebleken dat de gemeente Aalten geen gevaarlijke kruispunten of wegvakken heeft. Dit houdt in dat er geen locaties zijn waar in de periode 2005-2009 vier of meer ongevallen met slachtoffers zijn gebeurd. In de digitale brochures (zie hieronder) kunt u de lijst bekijken van het aantal gevaarlijke kruispunten of wegvakken per gemeente in Gelderland.

ROVG
Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Geldelrand (ROVG) is, onder regie van de provincie Gelderland en de stadsregio Arnhem-Nijmegen, een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheden en organisaties die actief betrokken zijn bij het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.

* Gevaarlijke Kruispunten en Wegvakken 2005-2009.pdf (1,73 MB)

Zie het origineel