Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 14 februari

Alkmaar, 14-02-2011 o 14.15 uur

Diefstal auto-emblemen: getuigen gezocht

Enkhuizen, zondag 13 februari

In de nacht van zaterdag op zondag werden er van meerdere autos auto-emblemen gestolen. Dit gebeurde op de Melkbon, Schans, Flosbeugel, Jan Gooiskaai, Trappelend en Sebastiaan Centenweg. In totaal werden er 24 autos geteld die emblemen mistten. Er werd buurtonderzoek gedaan.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van bovengenoemde straten iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bent u ook slachtoffer geworden van deze vernielingen en heeft u nog geen aangifte gedaan? U kunt aangifte doen via www.politie.nl.

Aanhouding voor lek steken banden

Alkmaar, zondag 13 februari

Een 32-jarige man uit Alkmaar werd zondagmiddag rond 14.30 uur aangehouden in zijn woning. De man had op de Karekietstraat twee banden van een auto lek gestoken. Getuigen zagen dat de man dit deed. Naar aanleiding van het signalement kon zijn identiteit worden achterhaald. Hij werd aangehouden voor vernieling.

Automobiliste rijdt tegen boom met alcohol op

Schagen, maandag 14 februari

Een 25-jarige vrouw uit Schagen werd maandagochtend rond 02.20 uur aangehouden op de Gedempte Gracht. De politie kreeg een melding dat er op deze gracht een auto tegen een boom was gereden. Agenten zagen toen zij aankwamen een man en een vrouw weglopen. Bij de auto stond echter een getuige die aangaf dat de vrouw die wegliep gereden had. De agenten gingen achter de man en vrouw aan. De vrouw gaf direct toe dat zij gereden had. Zij blies 830 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Haar 33-jarige man gedroeg zich erg lastig en wilde zich niet legitimeren. Hij werd uiteindelijk ook aangehouden. De bestuurster krijgt ook een boete voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Met drank op achter het stuur

Oudkarspel, maandag14 februari

Een 24-jarige beginnende automobilist uit Oudkarspel raakte maandagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Ambachtsdijk. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 775 ug/l. Dit is ruim achtmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. Hij raakte zijn rijbewijs dus kwijt.

Aanhouding voor mishandeling

Hoorn, zondag 13 februari

Een 30-jarige man uit Hoorn werd zondagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Siriusstraat voor mishandeling. Een 18-jarige automobilist wilde op deze straat links afslaan naar de Jupiterhof. In de bocht zag hij een kind oversteken. Het kind schrok van de auto en liep snel door. Op het Saturnushof parkeerde de automobilist zijn auto in de daartoe bestemde vakken. Toen hij uitstapte werd hij aangesproken door een onbekende man. Deze kwam verhaal halen waarom de automobilist zo snel reed. De man sloeg zonder aanleiding de automobilist op zijn neus. Deze liep hierdoor een bloedneus op.

Toen de politie met de automobilist stond te praten, kwam de man langs lopen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning

Den Helder, zondag 13 februari

In een woning aan de Bremstraat werd zondag tussen 17.30 en 19.45 uur ingebroken. De daders kwam binnen door aan de achterzijde van de woning een raam te forceren. Het hele huis werd doorzocht. Er werden apparatuur, geld en sierraden gestolen.

Op de Dijkschouwerslaan werd tussen 12.00 en 23.30 uur ingebroken in een woning. Ook hier werd aan de achterzijde van een woning een raam geforceerd. Het huis wordt doorzocht. Er werd apparatuur weggenomen.

Bergen, zondag 13 februari

Op de C.s. Adama van Scheltemaweg werd zondagavond rond 19.00 uur ingebroken in een woning. De dader wist in de woning te komen via een open raam. Het huis werd doorzocht maar er werd verder niets weggenomen.