Centrale bank van Suriname


Datum: Titel: 12 februari 2011


PERSBERICHT

Valutategoeden op banken volstrekt veilig

In de gemeenschap worden dezer dagen zeer kwaadaardige geruchten gelanceerd, die erop neerkomen dat de Centrale Bank en de Regering voornemens zouden zijn om de valutategoeden bij de kleine staatsbanken te confisqueren en om te zetten in SRD.

Deze geruchten moeten gezien worden als een zeer kwaadaardige poging om het financieel systeem en de economie te destabiliseren.

Het is ondenkbaar dat de Centrale Bank van Suriname met een monetaire reserve van meer dan 600 miljoen USD een dekkingspercentage van 147% en een importdekking van meer dan 5 maanden, nog behoefte zou hebben aan valutategoeden te moeten komen bij de banken.

Het is voorts onbestaanbaar dat het bezit van valutategoeden die in het kader van de liberalisatie al jaren geleden zijn toegestaan, op enigerlei wijze zou kunnen worden aangetast. Een dergelijke gedachte is voor de Centrale Bank en Regering simpelweg onbespreekbaar!

De Centrale Bank van Suriname benadrukt dat er geen enkele ongerustheid te bestaan over de valutategoeden op rekeningen bij de banken, want die zijn en blijven volstrekt veilig.

© 2011 Centrale Bank van Suriname