Gemeente Ermelo


Voortgang Westflankstudie

De Westflankstudie is een onderzoek naar de verkeerssituatie van het westelijk buitengebied van Ermelo en Putten, de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Kerkdennen en de mogelijkheden voor een verlengde Kolbaantracé. In oktober 2010 hebben wij u geïnformeerd over de Westflankstudie. Een samenvatting van het rapport vindt u hier.

Structuurvisie versus Westflankstudie
Op het moment is de gemeente bezig met het opstellen van een nieuwe structuurvisie. De structuurvisie Ermelo in 2025 zet voor de komende vijftien jaar de koers uit voor heel Ermelo.
In deze nieuwe visie wordt in grote lijnen de gewenste ruimtelijke ontwikkelingen van de gemeente Ermelo beschreven. Deze ruimtelijke ontwikkelingen hebben ook gevolgen voor de verkeersinrichting. Bijvoorbeeld andere verdeling van het auto- en fietsverkeer over de wegen of nieuwe wegen zoals een verlenging van de Kolbaanweg. De structuurvisie en de westflankstudie kunnen daarom niet los van elkaar worden gezien.

Inspraak
De gemeenteraad neemt in juni een besluit over de structuurvisie Ermelo 2025. Dan is er meer duidelijkheid over hoe Ermelo er in 2025 wil uitzien. Dit is dan gelijk het moment voor de gemeente Ermelo om via een officiële inspraak- en burgerparticipatieprocedure met u in gesprek te gaan over de Westflankstudie.
Lees verder
Westflankstudie Ermelo-Putten