Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 14-02-2011

Huisvredebreuk mondt uit in geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie arresteerde zondagavond 13 februari 2011 om 21.25 uur een 50-jarige man uit Bergen op Zoom. Hij wordt verdacht van mishandeling, belediging, bedreiging en vernieling. De man bevond zich in een kraakpand aan de Stationsstraat in Bergen op Zoom. Een van de vaste bewoonsters (30) wilde dat hij het huis zou verlaten. De man in kwestie weigerde dat, waarbij de ruzie hoog opliep. Er ontstond een handgemeen waarbij de vrouw twee klappen moest incasseren. Verder werd de vrouw, naar eigen zeggen, bedreigd met een mes en bespuugd. Daarna verliet hij alsnog de woning. De gewaarschuwde agenten konden de verdachte op de openbare weg inrekenen. Hij is in het politiebureau verhoord en verklaarde vanuit zelfverdediging te hebben gehandeld. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte in vrijheid gesteld.

Onder invloed tegen verkeersheuvel: 1.240 ug/l

BERGEN OP ZOOM: Een 57-jarige man uit Bergen op Zoom moest zijn rijbewijs inleveren nadat hij onder invloed van alcohol een
verkeersongeval veroorzaakte. Hij veroorzaakte zondagavond 13 februari rond 23.40 uur een aanrijding op de Markiezaatsweg in Bergen op Zoom. De automobilist botste ter hoogte van de Laan Van Hildernisse - Noord met zijn Citroën Berlingo tegen een verkeersheuvel. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol, wat reden was voor zijn arrestatie. In het politiebureau onderging hij vervolgens een ademanalyse, wat een uitslag van 1.240 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten vorderen meteen het rijbewijs in. Daarnaast werd er proces-verbaal tegen de 57-jarige man opgemaakt. .

Automobiliste (20) pleegt 2x doorrijding na aanrijding

ROOSENDAAL: Een 20-jarige automobiliste uit Roosendaal pleegde zondagavond 13 februari 2011 binnen een half uur tijd twee keer het verkeersmisdrijf doorrijding na aanrijding. De vrouw had om 18.15 uur met haar zwarte VW Polo eerste een andere auto geraakt op de
Burgemeester Schneiderlaan. Beide voertuigen liepen aan de zijkant schade op. Ondanks het commentaar van haar mede passagiers verliet ze de plaats van het ongeval zonder haar identiteit bekend te maken. Een half uur later was het opnieuw raak. De vrouw reed tegen een boom op de Thobeckelaan in Roosendaal. Ze stapte uit, liet haar auto staan en ging er te voet vandoor.

Op basis van het signalement wisten politieagenten de vrouw te achterhalen. In eerste instantie ontkende ze de beide ongevallen. Toen ze geconfronteerd werd met het feit dat de bewuste auto toch écht op haar naam stond, bekende ze de doorrijdingen. Uit het verhoor bleek dat ze medicatie gebruikt had die de rijvaardigheid kan beïnvloeden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 14-02-2011 15:55 | © Regio Midden en West Brabant |