Warchild


De Nationale Postcode Loterij keert recordbedrag uit...

10 februari 2011 - Jaarlijkse bijdrage War Child verhoogd met half miljoen

De Nationale Postcodeloterij keert dit jaar maar liefst 270 miljoen euro uit aan 83 goede doelen. Dat maakte de grootste goededoelenloterij van Nederland bekend tijdens haar jaarlijkse Goed Geld Gala. De vaste bijdrage aan het werk van War Child wordt verhoogd met een half miljoen en komt hiermee op 1,4 miljoen euro. Met dit extra bedrag kunnen we 41.667 oorlogskinderen helpen!

Mark Vogt, directeur van War Child: "Het is fantastisch dat de Nationale Postcode Loterij het belang van de hulp aan oorlogskinderen onderstreept door de bijdrage aan War Child structureel te verhogen. We zijn hier ontzettend blij mee!"

2,5 miljoen Nederlanders brengen recordbedrag op Door mee te spelen met de Postcode Loterij doneren 2,5 miljoen Nederlanders rechtstreeks aan goede doelen. Van de loterijopbrengsten gaat namelijk vijftig procent naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland.

Speciale gast
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden was als speciale gast aanwezig op het Goed Geld Gala en sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk.

Bekijk de toespraak van Prinses Maxima in een compilatiefilm van het Goed Geld Gala 2011

Goed Geld Gala 2011