Gemeente Breda

Servicepunt starters en ondernemers Breda wijst ondernemer de weg Onder het motto `Laat op Valentijnsdag uw liefde voor ondernemerschap bloeien' is vandaag het Servicepunt Starters en Ondernemers officieel geopend. Hierin werken Gemeente Breda en UWV WERKbedrijf samen met microfinancieringsinstantie Qredits, Kamer van Koophandel en Belastingdienst. Om de bedrijvigheid te stimuleren zijn in de wijk ondernemerscoaches actief die nauw met het Servicepunt samenwerken. Het Servicepunt biedt ook coaching en training aan en bij het Microfinancieringspunt kan een ondernemer financieel advies inwinnen.

Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen: "Ik ben blij dat de ondernemer terecht kan bij dit centrale punt. De verbetering van de dienstverlening aan de ondernemer is één van de ambities uit het coalitieakkoord".

Het Servicepunt Starters en Ondernemers biedt een aantal faciliteiten, zoals begeleidingstrajecten voor uitkeringsgerechtigden en advies over ondernemersplan en (micro)financiering. Ook dienstverlening aan gevestigde ondernemers met problemen behoort tot het pakket. Vanuit het Werkplein Breda dragen het Servicepunt Starters en Ondernemers en het Microfinancieringspunt bij aan de verbetering van het Bredase ondernemersklimaat en geven zij een extra impuls aan starters. Ook vormt het Servicepunt een toegangspoort tot tal van faciliteiten die de samenwerkende partners nu al individueel aanbieden.

Daarnaast bundelen de partners hun krachten en stellen zij een zogenaamd menu samen van nieuwe ondersteuningsactiviteiten waaruit de klant kan kiezen. Dit gebeurt binnen het project `Human Capital in de wijk'. Er wordt bijvoorbeeld een training georganiseerd en een studentenpool van ROC en/of hogescholen kan de ondernemer ondersteunen bij de uitvoering van administratieve taken, marktonderzoek, ICT ondersteuning en secretarieel werk. De instrumenten bij het starten van een bedrijf worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

De ondernemerscoaches fungeren als eerste aanspreekpunt in de wijk en richten zich op starters en gevestigde ondernemers Ook zoeken zij actief en persoonlijk naar onbenut potentieel om te kunnen helpen bij het maken van plannen. Er zijn inmiddels drie van deze coaches aan de slag in de Haagse Beemden, Heuvel en Hoge Vucht. Daar komen dit jaar in Zuid en Centrum nog twee coaches bij.

Voor 2011 is er ook een zogenaamde Baan Bonus Breda beschikbaar voor ondernemers. Dit is een praktisch instrument dat werkgevers direct in staat stelt om een voor hun bedrijf een gekwalificeerde Bredase werkzoekende in dienst te nemen. De bonus van EUR 10.000,- kan de ondernemer over de brug helpen om een uitkeringsgerechtigde één jaar in dienst te nemen. En degene met een uitkering kan in dat jaar de nodige ervaring op doen.

Het Servicepunt, ondergebracht bij het Werkplein Breda aan de Claudius Prinsenlaan, is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Breda met een bedrijfsidee én de ambitie een eigen bedrijf te starten Vanuit Werkplein Breda stroomlijnt dit Servicepunt vanaf 1 januari 2011 de dienstverlening die wordt geboden door Sociale Zaken en Werkgelegenheid en haar partners aan startende en gevestigde ondernemers.
Gemeente Breda, het UWV WERKbedrijf, de Kamer van Koophandel, de Belastingdienst, Stichting Microfinanciering en Ondernemerschap en de Microfinancieringsbank Qredits hebben in juli 2010 al een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Breda, 14 februari 2011

Locatie

Servicepunt Breda
Claudius Prinsenlaan 12, Breda
Netherlands
51° 35' 13.0668" N, 4° 47' 7.9188" E
Bekijk op de kaart:Google Maps
Javascript is required to view this map.