Gemeente Best

Hoe tevreden zijn gebruikers van de WMO?

14-02-2011

De gemeente Best voert een onderzoek uit om te achterhalen wat de gebruikers van de Wmo vinden van deze ondersteuning. Deze week worden vragenlijsten verstuurd naar 600 cliënten in Best.

Wmo is de afkorting van Wet maatschappelijke ondersteuning. De Wmo zorgt ervoor dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en kan blijven meedoen in de samenleving. Als meedoen of zelfstandig wonen niet lukt zonder hulp, kan iemand de gemeente vragen om ondersteuning. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een rolstoel of scootmobiel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig bij het huishouden.

Wat kan beter?
De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden en wat er beter kan. Daarom stuurt de gemeente deze week een vragenlijst naar ongeveer 600 willekeurig gekozen cliënten in Best. In deze vragenlijst worden vragen gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. Er staan ook vragen voor mantelzorgers van cliënten in. De ingevulde enquêtes worden verwerkt door SGBO, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Naar verwachting worden in juni de uitkomsten van het onderzoek bekend gemaakt.

Help de gemeente de dienstverlening te verbeteren Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen om deze in te vullen en in te sturen. De gemeente heeft immers uw mening nodig om haar dienstverlening te verbeteren!