Vebego

Samenwerking Orbis Thuiszorg en dochterbedrijf Assist definitief


*

14 Feb 2011 - Orbis Thuiszorg uit Sittard en dochterbedrijf Assist hebben vrijdag 11 februari alle overeenkomsten ondertekend. Hiermee is de eerste Joint Venture tussen een zorginstelling en een commerciële partij op de Nederlandse thuiszorgmarkt een feit. Al vanaf 1 januari jl. werken beide partijen intensief samen om zo nog beter in te kunnen spelen op de toenemende zorgvraag in het verzorgingsgebied.
De nieuwe Joint Venture draagt de in de regio vertrouwde naam Orbis Thuiszorg en biedt, als vanouds, kwalitatief hoogwaardige zorg bij mensen aan huis.

De toenemende klantbehoefte en de almaar krapper wordende budgetten in de thuiszorg vragen meer dan voorheen om slimme en efficiënt georganiseerde zorg- en dienstverleningsprocessen. Op basis van ieders eigen ervaring en deskundigheid gaan Orbis Thuiszorg en Assist de uitdaging aan om kwaliteit en continuïteit van thuiszorg te waarborgen en professionele, betaalbare zorg te bieden, vanuit een financieel gezond perspectief.

Goede resultaten
Assist en Orbis Medisch en Zorgconcern hebben elkaar al eerder, met succes, gevonden in de Joint Venture Orbis Huishoudelijke Hulp. "Het efficiënte organisatiemodel van Assist en de gespecialiseerde kennis en ervaring van Orbis hebben geleid tot positieve ervaringen en goede resultaten. Deze vormen de aanleiding om ook in de AWBZ-thuiszorg op het gebied van verpleging en verzorging intensief met Assist samen te gaan werken", aldus Roel Goffin, lid Raad van Bestuur Orbis Medisch en Zorgconcern.

Bedrijfsmatige aanpak
De samenwerking krijgt gestalte in een gezamenlijke onderneming binnen Orbis Medisch en Zorgconcern. Ger Henstra, directeur Assist: "De ontwikkelingen in de thuiszorg maken in de huidige AWBZ-markt een bedrijfsmatige aanpak, met aandacht voor klantgerichtheid en kwaliteit, essentieel. Verantwoordelijkheden worden laag in de organisatie gelegd, ondersteund door ICT-toepassingen en een strak georganiseerde backoffice."