Rechtbank Almelo


Expositie Veronique Kleinjan in gerechtsgebouw Almelo

Almelo, 14 februari 2011 - In het gerechtsgebouw te Almelo is tot eind april 2011 een expositie met werk van Veronique Kleinjan te bewonderen. Het betreft een kleurrijke selectie van 34 acrylverfschilderijen op doek.

Over de expositie
In het werk van Veronique Kleinjan dienen het landschap en moderne architectuur vaak als uitgangspunt. De fascinatie voor de open ruimte en alles wat zich daarbinnen kan afspelen, staat voorop. Veronique laat deze uitgangspunten tijdens het werkproces telkens weer los, om te constateren dat ze vanzelf weer op een andere manier en een andere plek opduiken.

De blik van de kijker wordt een bepaalde richting opgestuurd. Wanneer je als kijker denkt de ruimte te begrijpen, binnen het kader van het doek, word je op het verkeerde been gezet omdat de ruimte lijkt te veranderen, terwijl je deze waarneemt⦠Tweedimensionaal verglijdt als het ware in het driedimensionale. Het spelen met ruimtelijke suggesties op het platte vlak blijft Veronique boeien.

In de ruime en lichte centrale hal van het gerechtsgebouw komen de 34 schilderijen goed tot hun recht. De expositie is voor publiek vrij toegankelijk tijdens werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur. Bezoekers dienen er wel rekening mee te houden dat bij de ingang veiligheidscontrole plaatsvindt.

Over de kunstenaar
Veronique Kleinjan (1985) volgde een opleiding aan de CABK ArtEZ Academie voor Beeldende Kunsten te Zwolle. Ze is woonachtig in Wierden, alwaar ze ook haar atelier heeft. Ze werkt voornamelijk met acrylverf en gebruikt in haar werken veel tegenstellingen: heel transparante verf tegenover dik aangebrachte, dekkende verf. Door de tegenstelling van massiviteit en ijlheid in de compositie ontstaat ruimtelijkheid in het werk. De doeken zijn opgebouwd uit meerdere lagen transparante en dekkende verf.

Naast haar werk als kunstenaar is Veronique ook als docent beeldende vorming 1e graads verbonden aan het PiusX College te Almelo.

Veronique exposeert regelmatig in galeries en openbare ruimten. Haar atelier bevindt zich aan de Erve Kielweg 2 te Wierden.

Nadere informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Veronique Kleinjan (telefoon 06-48483675; e-mail veroniquekleinjan@planet.nl). Zie tevens de website www.veroniquekleinjan.nl.

Bron: Rechtbank Almelo
Datum actualiteit: 14 februari 2011 Naar boven