Vogelbescherming Nederland


Nieuws februari 2011

Week van de nestkast 14 t/m 20 februari!

Vrijdag 11 februari 2011

week van de nestkast Vogelbescherming Nederland en Vivara/CJ Wildlife organiseren dit jaar van 14 t/m 20 februari 2011 de "Nationale Week van de Nestkast" om het leefgebied van de vogels in onze tuinen te verbeteren. Dit wordt de zesde keer dat de week georganiseerd wordt. Doe ook mee met de "Nationale Week van de Nestkast", het is leuk en bovendien belangrijk. Kijk op de website www.weekvandenestkast.nl voor meer informatie.

Met uw deelname helpt u de broedgegevens van de in nestkasten broedende vogels in kaart te brengen. En bovenal... u kunt genieten van nieuw vogelleven in uw tuin.

Waarom de Nationale week van de Nestkast?

Vogels geven de tuin iets extra's. Ze zijn leuk en levendig en brengen gezelligheid bij ons thuis. Ze maken deel uit van onze eigen leefomgeving. Hoeveel vogels in uw tuin zingen, broeden en eten hangt (voor een groot deel) af van u als gastheer of gastvrouw.

In de lente wordt het weer een drukte van jewelste in onze tuinen en parken. Voor veel vogels betekent dat het begin van het broedseizoen. Goede natuurlijke huisvesting in dorpen en steden is voor vogels echter moeilijk te vinden: huizen worden geïsoleerd, gaten en kieren worden gedicht en in de tuinen maken hagen en heggen plaats voor houten schuttingen.

U kunt de vogels helpen door het plaatsen van een goede nestkast. Het is belangrijk om deze op te hangen voordat het broedseizoen begint.