Gemeente Cromstrijen


Voorronde Nationale Voorleeskampioenschappen

(07-02-2011)

Op zaterdag 14 februari 2011 vindt de voorronde plaats van de Nationale Voorleeskampioenschappen. De voorronde wordt georganiseerd in De Drie Lelies in Puttershoek vanaf 14.00 uur.

Tijdens deze voorronde lezen 13 kinderen uit groep 7/8, die door hun school aangemeld zijn als voorleeskampioen, een fragment voor uit een boek. Als alle voorlezers aan de beurt zijn geweest, zal de jury 3 winnaars aanwijzen die doorgaan naar de kwartfinale. Deze voorronde wordt gepresenteerd door Marjanne Romkema van theater Schat producties. De juryleden zijn: Carla Beverwijk, (docente Nederlands) Ilona Dulfer (Raad van Toezicht bibliotheek) en Manon van de Wouwe (medewerkster bibliotheek).

Vervolgrondes
Alleen de lokale voorronde wordt georganiseerd door de bibliotheek. De vervolgrondes worden georganiseerd door de overkoepelende bibliotheekorganisatie: Probiblio. De kwartfinale vindt plaats in de maand maart, de preciese datum is nog onbekend. Na de kwartfinale volgt de provinciale finale op 20 april in het bibliotheektheater in Rotterdam. Op 25 mei vindt de landelijke finale plaats in muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rein in Utrecht. Dan wordt bekend wie zich de 18e Nationale Voorleeskampioen mag noemen!