Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, maandag 7 februari 2011


- persbericht -

Haags debat aan de gracht: Crisis in de rechtsstaat

Lucia de B., de Puttense moordzaak en de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders: de rechterlijke macht kwam vorig jaar veelvuldig in het nieuws. Niet zelden werd daarbij stevige kritiek geuit op het functioneren van rechters. Willem van Bennekom, zelf oud-rechter, beschrijft in Op drijfijs het tanende gezag van de zittende macht: politici bemoeien zich met rechtszaken, advocaten weigeren op te staan en de publieke verontwaardiging lijkt toe te nemen. Staat de rechtsstaat onder druk? Op maandag 14 februari in de Rode Hoed, gaat de baas van het Openbaar Ministerie Harm Brouwer in debat met oud-rechter Willem van Bennekom, Herco Uniken Venema (president van de rechtbank Utrecht) en VVD-Kamerlid Ard van der Steur.

Gespreksleiding: Folkert Jensma, juridisch redacteur van NRC Handelsblad.

Organisatie: de Rode Hoed i.s.m. NRC Handelsblad De debatreeks 'Haags debat aan de gracht' is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Democratie en Media. Aanvang 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten: ¤ 15,- incl.het boek 'Recht & Vrijheid' van Frank Kuitenbrouwer, via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 6385606.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- einde persbericht -