Gemeente Bronckhorst
---


Monumentenschildjes gaan monumenten in Bronckhorst herkenbaar maken

Wethouder Baars plaatst eerste schildje op 14 februari a.s.

Waarom bevestigen we in Bronckhorst geen monumentenschildjes op (gemeentelijke) monumenten? In het verleden (vanuit de voormalige gemeenten) en ook nu we met het actualiseren van de gemeentelijke monumentenlijst bezig zijn, wordt van de zijde van de monumenteneigenaren regelmatig de wens geuit om hun gemeentelijke monumenten herkenbaar te maken. Het actualiseren is inmiddels bijna afgerond. En dat is voor ons hét geschikte moment om te beginnen om de rijks- en gemeentelijke monumenten in onze gemeente van schildjes te voorzien.

Monumentenschildjes Bronckhorst
Om uniformiteit te bevorderen is ervoor gekozen
om monumentenschildjes te vervaardigen voor
de rijks- en gemeentelijke monumenten. Deze schildjes stellen we kosteloos ter beschikking aan monumenteneigenaren. De monumentenschildjes van Bronckhorst zijn rood-wit en voorzien van ons gemeentewapen
met het opschrift rijksmonument of gemeentelijk monument. De schildjes hebben een afmeting van 7x10,5cm.

Door het aanbrengen van monumentenschildjes op de rijks- en gemeentelijke monumenten worden de monumenten voor een breder publiek, zowel inwoners als toeristen, zichtbaar gemaakt en daarmee krijgt het brede publiek inzicht in het rijke culturele erfgoed van Bronckhorst.

Eerste monumentenschildje
Het plaatsen van de eerste monumentenschildjes gaat niet ongemerkt voorbij. Wethouder Baars van monumenten bevestigd de eerste schildjes op 14 februari a.s. omstreeks 14.00 uur aan de monumenten Molenkolkweg 12 - 34 in Steenderen. Wie in de buurt woont, is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De eerste schildjes verstrekken we aan monumenteneigenaren in de voormalige gemeenten Steenderen en Hummelo en Keppel. Later volgen Zelhem, Vorden en Hengelo.

Geachte persrelatie,
U bent van harte uitgenodigd om op 14 februari a.s. om 14.00 uur aanwezig te zijn bij de bevestiging van de eerste schildjes op de Molenkolkweg in Steenderen.

Hengelo (Gld), 8 februari 2011