Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 11 februari 2011

Jeroen Goudt waarnemend burgemeester Hof van Twente

Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten heeft Jeroen Goudt benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Hof van Twente. De officiële installatie vindt aanstaande maandag 14 februari om 19.00 uur plaats in het gemeentehuis van Hof van Twente in Goor.

Over Jeroen Goudt
Jeroen Goudt (57 jaar) was van 1994 tot 2010 wethouder in Enschede. In die hoedanigheid was hij van 2000 tot 2010 lid van het dagelijks bestuur van de Regio Twente. Na de Enschedese vuurwerkramp was hij bestuurlijk verantwoordelijk voor de nazorg van getroffenen. Jeroen Goudt heeft van 1980 t/m 1994 les gegeven in het voortgezet onderwijs. Hij gaf de vakken maatschappijleer, geschiedenis en economie. Goudt studeerde politicologie aan de VU in Amsterdam. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen.

Aanleiding
De vacature van burgemeester in de Hof van Twente (35.000 inwoners) is ontstaan door het eervol ontslag van burgemeester Hans Kok. De commissaris van de Koningin heeft over de ontstane situatie overlegd met het gemeentebestuur van de Hof van Twente. In dit overleg is besloten om voor de duur van de vacature een waarnemend burgemeester aan te stellen.

Hoe verder
De gemeenteraad gaat in de loop van 2011 van start met de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester. Eerst zal er een profiel van de nieuwe burgemeester van de Hof van Twente worden gemaakt en vastgesteld door de raad. Daarna kan de commissaris van de Koningin de vacature openstellen.