Ingezonden persbericht


Rotterdam, 11 februari 2011

Liefde en gezondheid centraal bij Zadkine

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 februari organiseert Zadkine de 'Week van Liefde en Gezondheid'. Diverse opleidingen bij Zadkine Oost en Zadkine Centrum doen hier aan mee. Aan deze lokale opleidingencentra studeren 10.000 jongeren.

In de themaweek wordt aandacht besteed aan liefde, seksualiteit en gezondheid. Met steun van gemeentelijke diensten en maatschappelijke organisaties zoals GGD Rotterdam-Rijnmond en Humanitas is een serie workshops, debatten, gesprekken, trainingen en films georganiseerd. Zadkine Cultdock laat films zien in het nieuwe filmtheater LantaarnVenster.

Jongeren hebben vaak minder kennis van sexualiteit dan je zou verwachten op basis van de openheid hierover. Daardoor lopen ze soms grote risico's. Het thema liefde en gezondheid komt onder andere aan de orde in de lessen burgerschap. Door het organiseren van een themaweek wil Zadkine hier extra aandacht aan besteden.

De Week van Liefde en Gezondheid' is een experiment om meer te weten te komen over de vragen die er bij Zadkine-studenten leven en daarop in te spelen. Eigen keuzes maken in de liefde, openheid over seksuele diversiteit (m.n. homoseksualiteit), tienerouderschap en de risico's op soa's zijn onderwerpen die aan de orde komen. Verder zal er aandacht zijn voor partnerkeuze en de gevaren van loverboys.

De week wordt afgesloten met een terugblik. Het programma hiervan ziet er als volgt uit:

13.00-13.30 uur Inloop met DJ

13.30-13.40 uur Opening met Mara Michels
(adviseur/trainer in empowerment en inspiratie) 13.40-13.50 uur Show me performance Deena Ray

13.50-14.50 uur Debat Battle tussen studenten en volwassenen op basis van stellingen

14.50-16.00 uur Gezellig napraten onder genot van een drankje

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht