Ingezonden persbericht


Juniper Networks zorgt voor snellere winstgevendheid mobiele operators die willen profiteren van smartphone-revolutie Nieuwe producten, diensten en partnerschappen richten zich op eisen mobiele internet

Schiphol-Rijk, 14 februari 2011 - Juniper Networks (NYSE: JNPR) introduceert diverse nieuwe producten, oplossingen en samenwerkingsverbanden die open, schaalbare en veilige oplossingen voor mobiele operators bieden. Mobiele operators profiteren met dit nieuwe portfolio van de explosieve groei in smartphonegebruik. De nieuwe netwerkoplossingen van Juniper voor het mobiele internet combineren de schaalbaarheid en eenvoud van IP met de continue connectiviteit van mobiele netwerken. Mobiele operators profiteren hierdoor van het toenemende gebruik van smartphones en leggen een solide basis voor toekomstige rich media-applicaties waarvoor een hoge bandbreedte is vereist.

"In 2020 zijn er miljarden smartphones en tientallen miljarden machine-to-machine-apparaten in gebruik. Deze versnellen de overgang naar IP-gebaseerde mobiele architecturen en nieuwe bedrijfsmodellen. Om te kapitaliseren op dynamische ontwikkelingen, biedt Juniper mobiele operators een groeipad naar winstgevendheid", zegt Manoj Leelanivas, vicepresident en algemeen directeur van Junos® Application Software van Juniper Networks. "Juniper biedt oplossingen die direct kosten verlagen en data- en videolevering in goede banen leiden om zo het uiterste te halen uit kostbare RAN-resources. Daarnaast biedt het bedrijf een innovatieplatform waarop mobiele operators nieuwe, winstgevende diensten kunnen ontwikkelen."

Het nieuwe mobiliteitsnetwerk combineert de kracht van IP en mobiele technologieën in één enkel portfolio. Het mobiele landschap breidt zich steeds verder uit van traditionele spraak- en sms-oplossingen naar multimedia-applicaties. Mobiele operators moeten zo naadloos mogelijk kunnen overstappen op LTE, zonder verstorende upgrades. Tegelijkertijd bouwen ze een intelligente IP-serviceorkestratie. Het dienstenportfolio van Juniper zorgt er met de nieuwe technologie en zijn uitstekende prestaties, schaalbaarheid en open API's voor dat mobiele operators snel nieuwe diensten kunnen introduceren.

Meer dan driehonderd serviceproviders wereldwijd gebruiken de producten en oplossingen van Juniper. Het bedrijf introduceert de volgende nieuwe mobiele netwerkoplossingen.


· MobileNext - Het eerste open mobile core-netwerk in de markt: Juniper introduceert MobileNext, een softwaresuite die draait op het toonaangevende MX 3D Universal Edge Router- en Junos®-softwareplatform. Dit is onderdeel van het Project Falcon. MobileNext biedt een 2G/3G- en LTE-pakket van kernfunctionaliteiten. De MobileNext Broadband Gateway biedt GGSN/P-GW/S-GW; MobileNext Control Gateway biedt SGSN/MME en de MobileNext Policy Manager biedt PCRF-functionaliteiten. De MobileNext Broadband Gateway is gebaseerd op het Juniper Networks MX 3D Universal Edge-platform en biedt een programmeerbaar platform voor een snelle innovatie van diensten.
· MobileNext Consumer Services: MobileNext, geleverd via één enkel platform, biedt 2G/3G- en LTE-diensten met naadloze doorgifte en minimale vertraging, zodat de gebruikservaring altijd op peil blijft. Operators migreren eenvoudig naar LTE en behouden het klanttevredenheidsniveau.
· MobileNext Business Services: deze bieden een netwerkgebaseerde oplossing die zorgt voor minder vertragingen. Ook besparen ze kosten door een naadloze combinatie van APN-technologie in het netwerk van de mobiele operator en een klantgebaseerde oplossing via SSL-VPN. Dit alles biedt nieuwe kansen voor mobiele operators om geld te verdienen met hun diensten. Voor werknemers die veel onderweg zijn met hun smartphone en laptop, biedt MobileNext Business Services altijd en overal probleemloze bedrijfstoegang tot hun dynamische werkplek
· Service Delivery Gateway: dit is gebaseerd op het MX 3D-portfolio en biedt een breed pakket van essentiële IP-functionaliteiten, zoals Carrier Grade NAT, Firewall, Traffic Direct voor off-loading, video-optimalisatie, Dynamic Subscriber Awareness en Application Load Balancing op één enkel Junos-platform. De combinatie van deze diensten levert een TCO-besparing op tot vijftig procent. Daarnaast biedt het een betere gebruikservaring dan bestaande implementaties die dure, losstaande producten gebruiken.
· Expanded Media Flow Portfolio: het uitgebreide Juniper Media Flow-portfolio verlaagt de kosten voor het leveren van mobiele video en optimaliseert ze de investeringen voor RAN. Dit komt door de integratie van de Media Flow-oplossing van Juniper met de Video Optimization Solution van Openwave Systems. Ook verbetert het de gebruikservaring van de abonnee. De gecombineerde oplossing omvat MobileNext en Media Flow van Juniper en biedt een intelligent cachingsysteem, verkeerssturing, dynamische videocompressie en codering van videostreams naar mobiele apparaten.
· Expanded Security Solutions for Junos Pulse: Juniper breidt de Junos Pulse Mobile Security Suite uit naar nieuwe apparaten en klanten. De oplossing omvat onder meer antivirus, antispam, bescherming tegen malware en het op afstand vergrendelen of leegmaken om te beschermen tegen verlies of diefstal. Serviceproviders kunnen deze mogelijkheden bundelen als onderdeel van een kant-en-klare oplossing voor gehoste mobiele-beveiligingsproducten. Deze zorgen voor een hogere winstgroei en geven een veilig gevoel aan klanten die risico lopen slachtoffer te worden van kwaadaardige aanvallen.

Om mobiele operators te ondersteunen bij het voorbereiden, plannen, implementeren en optimaliseren van hun mobiele netwerken, introduceert Juniper ook nieuwe Mobile Internet Professional Services. Deze zijn geschikt voor LTE en IPv6, en omvatten mobiele-video-optimalisatiediensten en beheerde veiligheidsdiensten. Ze zijn allemaal ontworpen om de migratie van de operator naar LTE geruisloos te laten verlopen.

"Nu mobiel dataverkeer exponentieel toeneemt, moeten operators niet alleen hun netwerken opschalen om aan de toenemende vraag te voldoen, maar zullen ze ook de gebruikservaring van hun abonnees moeten personaliseren", zegt Jennifer Pigg, vicepresident van de Yankee Group. "Serviceproviders vragen ons steeds meer om innovatieve oplossingen, zoals het nieuwe netwerk van Juniper en MobileNext. Deze verlagen kosten en verhogen de waarde per bit."

Meer informatie over de nieuwe producten en diensten is te vinden op de volgende websites.
· Juniper op Mobile World Congress: www.juniper.net/mwcpressroom
· The Network Ahead-blog: www.juniper.net/networkahead
· Juniper.net Community: www.juniper.net/community
· Juniper op sociale netwerken: www.juniper.net/social

Over Juniper Networks
Juniper Networks is specialist in netwerkinnovatie. Van apparatuur tot datacenter, van consument tot de cloud: Juniper biedt innovatieve software, technologie en systemen die het gebruik en de kosteneffectiviteit van netwerken transformeren. Het bedrijf bedient klanten en partners wereldwijd en draaide in het afgelopen jaar een omzet van meer dan drie miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.