Ingezonden persbericht


Goodman ontwikkelt 63.000 m' automotive warehouse voor DB Schenker Logistics in Leipzig, Duitsland

Datum

14 februari 2011

Publicatie

Onmiddelijk

De Goodman Group kondigde vandaag aan dat het met DB Schenker Logistics een overeenkomst heeft getekend voor de ontwikkeling van een pre-committed warehouse van 63.000 m' in Leipzig, Duitsland. In het nieuwe magazijn zal Schenker Deutschland AG logistieke diensten voor BMW verzorgen. De verwachting is dat er circa 600 nieuwe banen zullen ontstaan wanneer het magazijn volledig operationeel is. Deze nieuwste transactie onderstreept de positie van Goodman als marktleider op het gebied van de ontwikkeling van logistiek vastgoed in Duitsland.

Het magazijn wordt speciaal gebouwd met het oog op de automotive logistiek en zal een totale verhuurbare oppervlakte hebben van circa 81.000 m'. Deze zal zijn onderverdeeld in een magazijn van 52.000 m' en 2.000 m' kantoorruimte. Het gebouw wordt voorzien van 8.600 m' overdekte zones voor zijwaarts laden en 18.000 m' onoverdekt opslagterrein. Het gebouw wordt bovendien voorzien van 35 laadperrons, met voldoende ruimte om de capaciteit met nog eens 15 laadperrons uit te breiden.

De overdracht vindt gefaseerd plaats tussen juli en november 2011. Na voltooiing zal het project een investeringswaarde van meer dan ¤33 miljoen vertegenwoordigen.
Namens DB Schenker: 'Dit is het derde magazijn dat Goodman voor Schenker in Duitsland heeft ontwikkeld. Onze samenwerking omvat bovendien de nieuwbouw van magazijnen voor ons in België, Spanje en Tsjechië.'

Goodman heeft een locatie van 272.000 m' aangekocht tegenover de bestaande BMW-productiefaciliteit in Leipzig aan de overkant van de snelweg A14. De locatie ligt naast het nieuwe handelsbeurscentrum van Leipzig. Van de totale locatie zal 138.000 m' worden ontwikkeld tot het nieuwe magazijn voor Schenker. Het nieuwbouwproject laat bovendien zien dat Goodman in staat is om flexibele maatoplossingen op strategische locaties te bieden aan zijn klanten.

Het nieuwbouwproject in Leipzig bevindt zich in de Saksische Driehoek, een verstedelijkte regio in Duitsland, die bestaat uit de steden Chemnitz, Dresden, Halle, Leipzig en Zwickau. De locatie ligt circa 120 kilometer ten zuiden van Berlijn en 140 kilometer ten noorden van Praag. De resterende bouwgrond op de locatie kan worden gebruikt om aan de toekomstige wensen voor vastgoedontwikkeling van andere klanten van Goodman te voldoen.

'We zijn verheugd dat wij weer met Goodman kunnen samenwerken. Dit nieuwste project voor DB Schenker is een vervolg op de nieuwbouw van een magazijn van 70.000 m' in Leipzig voor Amazon in 2006 door Goodman. Leipzig is een gevestigde hotspot voor industrie en logistiek in Duitsland, door de aanwezigheid van twee grote autofabrikanten, uitstekende infrastructuurverbindingen voor transport en de beschikbaarheid van vakkundig personeel. Het is daarom geen verrassing dat alle belangrijke dienstverleners op het gebied van de logistiek duidelijk aanwezig zijn in deze regio,' zei Uwe Albrecht, loco-burgemeester van Economische Ontwikkeling en Werkgelegenheid, van Leipzig.

'Dit is het derde nieuwbouwproject in Duitsland dat door Goodman in de afgelopen zes maanden is aangekondigd voor een gecombineerd totaal van 145.000 m' van onlangs pre-committed nieuwbouwprojecten. Ons vermogen om flexibele maatoplossingen te bieden, in combinatie met onze sterke financiële positie, maakt ons tot de marktleider in Duitsland voor nieuwbouw voor de logistiek,' zei Andreas Fleischer, Country Manager voor Goodman in Duitsland.

-EINDE-

Neem voor meer informatie contact op met:

Boer & Croon

Goodman

Arnoud Verhage

+31 6 20615172

a.verhage@boercroon.nl

Majella O Doherty

Communications Manager, Continental Europe

+32 2 263 4068

Majella.ODoherty@goodman.com

Over DB Schenker

DB Schenker is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van geïntegreerde logistieke dienstverlening en omvat de transport- en logistieke activiteiten van de Deutsche Bahn. DB Schenker Logistics verzorgt landtransport en lucht- en zeevracht, naast uitgebreide logistieke oplossingen en integraal ketenbeheer vanuit één locatie.

Over Leipzig

Leipzig ligt midden in de centrale Duitse economische zone. Enkele voordelen die het investeren aantrekkelijk maken zijn het marktpotentieel, de nabijheid van grote klanten, de aanwezigheid van plaatselijke leveranciers, flexibel personeel, de onderzoeksexpertise van de stad op strategische terreinen, de logistieke infrastructuur en de geografische ligging midden in Europa.

De wegen, spoorwegen en vliegroutes zijn gemoderniseerd en voldoen aan de eisen van de 21e eeuw. Daardoor kan er volop gebruik worden gemaakt van het enorme potentieel dat Leipzig binnen de uitgebreide Europese Unie kan mobiliseren. Efficiënte transportverbindingen en het naadloze, compacte netwerken van afzonderlijke transportmethoden vormen een van de belangrijkste factoren in de verdere succesvolle economische ontwikkeling van de gehele regio.

In het bijzonder dankzij de 24-uurs vrachtdienst op Leipzig/Halle Airport, de gekwalificeerde, uiterst gemotiveerde arbeidskrachten, de beschikbare grond voor nieuwe logistieke ondernemingen, de uitmuntende onderzoeksinfrastructuur en de nauwe samenwerking tussen het hoger onderwijs en de industrie, hebben de beste logistieke diensten en value-added services zich in en rondom Leipzig gevestigd ten behoeve van autofabrikanten, de mechanische engineeringindustrie en micro-elektronica.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de Afdeling Economische Ontwikkeling van Leipzig, Dr. Michael Schimansky, Afdelingshoofd (michael.schimansky@leipzig.de)

Over Goodman

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië-Pacific. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman is voortdurend bezig om waarde te creëren met bedrijfsmatig vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.

Met een totaal beheerd vermogen van ¤11,4 miljard en meer dan 325 objecten is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 750 medewerkers en 32 kantoren in 16 landen, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.goodman.com




Ingezonden persbericht