Persbericht

Kwart MKB-bedrijven ligt plat bij uitval ICT
~ Onderzoek UNIT4: meer dan de helft van MKB'ers in Nederland vindt dat het bedrijf nog niet optimaal is geautomatiseerd ~

Sliedrecht, 14 februari 2011 - Het merendeel (62%) van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is nog niet optimaal geautomatiseerd. Bijna de helft van de MKB'ers (46%) verwacht wel dat het belang van ICT voor hun organisatie in de toekomst zal toenemen⤨. Dat blijkt uit onderzoek van UNIT4 onder 1.000 willekeurige MKB'ers in Nederland.

Een kwart van de ondervraagden geeft aan dat als de ICT binnen het bedrijf uitvalt, de business ook helemaal plat ligt. Daartegenover staat dat 39 procent vindt dat ICT vooral een ondersteunde rol vervult voor hun organisatie, er wordt door 28 procent ook alleen in ICT geïnvesteerd als dit bijdraagt aan de core business of als ICT voor kostenbesparing kan zorgen.

Het grootste probleem voor het gebruik van ICT in het midden- en kleinbedrijf in Nederland is het gebrek aan kennis of kunde. Zo blijkt dat 28 procent vooral het gebrek aan benodigde kennis als grootste struikelblok ziet. Ook de gebruiksvriendelijkheid is een probleem voor veel MKB'ers, 23 procent geeft aan dat dit een beperkende factor is voor het gebruik van ICT.

Fred Loos, Sales en Marketing Manager MKB bij UNIT4: "De resultaten van dit onderzoek onderstrepen dat niet alleen grote organisaties tegenwoordig afhankelijk zijn van hun geautomatiseerde processen, maar dat dit ook een dagelijkse zorg is voor het midden- en kleinbedrijf. Voor ons is dit in ieder geval een bevestiging dat we op de goede weg zijn met het ontwikkelen van UNIT4 Multivers: praktijkgerichte bedrijfssoftware voor het MKB. Om veranderingen binnen organisaties of hele branches op te kunnen vangen werken we nauw samen met klanten, accountants en brancheverenigingen. Deze resultaten zijn voor ons ook een wijze les, waarop we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren voor het MKB."

Over UNIT4
UNIT4 wil een wereldwijde standaard zetten voor bedrijfssoftware die snel veranderende organisaties (een nichemarkt die UNIT4 benoemt als Businesses Living IN Change, oftewel BLINC) in de commerciële en publieke sector helpt om in te kunnen spelen op interne en externe veranderingen. Simpel, snel en kosteneffectief. De automatiseerder heeft activiteiten in zeventien landen in Europa en zeven landen in Noord-Amerika, Afrika & Azië-Pacific. De omzet in 2009 bedroeg 379,4 miljoen euro. Het bedrijf telt ongeveer 4160 werknemers en het hoofdkantoor is gevestigd in Sliedrecht.

UNIT4 biedt een breed portfolio van oplossingen, waaronder de financiële managementsoftware CODA en de flexibele ERP-oplossing Agresso Business World. In de Benelux levert UNIT4 business software voor verschillende sectoren, waaronder accountancy, gezondheidszorg, groothandel en distributie, mkb, onderwijs, publieke sector en zakelijke en financiële dienstverlening. Daarnaast levert UNIT4 oplossingen voor personeelsinformatie en salarisverwerking, business intelligence en diensten op het gebied van continuïteit en cloud computing.

Website: http://www.unit4.nl
Volg ons op twitter: http://www.twitter.com/UNIT4_NL