Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Rotterdam, 14 februari 2011
t.a.v. redacties binnenland/regio-redacties/geestelijk leven (296 woorden)


Bijeenkomst 'Taizé, hoe ga je er verder mee?'

Pastorale Brief 'Leven in vertrouwen' gepresenteerd

Zondag 13 februari 2011 is in oecumenisch centrum Open Hof te Rotterdam de pastorale brief 'Leven in vertrouwen' overhandigd aan enkele jongeren door Guido Schurmann, medewerker Jongerenpastoraat van het Bisdom Rotterdam. "De Pastorale Brief is een reflectie van Mgr. A.H. van Luyn sdb op de 33ste Europese Ontmoeting van Taizé, die eind december in Ahoy plaatsvond. De Brief is tevens een belangrijke handreiking voor het vervolg.", aldus Schürmann.

De bijeenkomst was een vervolg op de internationale Taizé-ontmoeting. Centraal stond de vraag: 'Taizé, hoe ga je er verder mee?' Het programma omvatte workshops en een viering. In de viering gingen pastoraal werksters Rita Schoolenberg en Heleen van de Reep voor. De viering vond plaats in de geest van Taizé.

Daarna stonden de aanwezigen met Dries v.d. Akker stil bij de beeldmeditatie, waaronder de afbeelding van de Emmausgangers. Paul Schuurmans legde hen aan de hand van een film de vraag voor "Taizé, en nu jij? Marcel ten Have sprak over praktische roeping en M25 in Delft. Hij vertelde over de naamgeving M25, die voor alle jongeren gemakkelijker is hanteren is dan Matteus 25 uit te leggen. Aan de hand van concrete diaconale activiteiten is het ook eenvoudiger om andere jongeren enthousiast te maken. In Delft zijn een grote groep jongeren actief; ook ouders zijn betrokken bij de begeleiding naar M25.

Ten slotte vertelde Sander Verschuur over de komende Wereldjongerendagen, waar ruim 2 miljoen jongeren in Madrid worden verwacht. Hij sprak over samen in geloof, bijzondere ontmoetingen en cultuur, over gebed en Paus Benedictus XVI, over de nachtwake, gezelligheid en een onvergetelijke ervaring. Het thema van de WJD luidt: "Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof" (naar Kol. 2,7).

Op woensdag 16 februari schenkt Katholiek Nederland TV aandacht aan deze bijeenkomst, Nederland 2 om 17 uur.

Einde bericht


---

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht