Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 11 februari 2011

PvdA tegen gedwongen privatisering en bezuinigingen op het OV

"Marktwerking heet dat, chaos noem ik het"

PvdA-gemeenteraadslid Leo Bruijn: "Rotterdammers hebben recht op hoogwaardig vervoer, maar dit kabinet zorgt ervoor dat lijnen en haltes verdwijnen."

Goede en duurzame bereikbaarheid van de stad met het openbaar vervoer is een belangrijke voorwaarde voor een krachtige economie. De kabinetsplannen druisen hier recht

tegen in.

Terwijl nu de kennis en kunde van RET-medewerkers het Rotterdamse vervoer veiliger en efficiënter maken, kiest het kabinet Rutte voor een weg waardoor banen geschrapt gaan worden. Leo Bruijn: "De bestaanszekerheid van hardwerkende Rotterdammers wordt hiermee verkocht aan de hoogste bieder. Marktwerking heet dat. Chaos noem ik het."

De PvdA-fractie ondersteunt daarom ook de actie van de RET tegen de kabinetsplannen op woensdag 16 februari. De PvdA rijdt van 16.30 tot 18.00 uur in het centrum van Rotterdam rond in een historische vierasser-tram. PvdA-er Leo Bruijn, andere PvdA-gemeenteraadsleden, Kamerleden en actieve vrijwilligers bemannen de tram.

Leo Bruijn: "De maatregelen van het kabinet Rutte zorgen ervoor dat Rotterdammers letterlijk en figuurlijk terug in de tijd reizen. Wilt u minder tram- en bushaltes, langer wachten, minder lijnen en meer betalen? Dat is namelijk wat de maatregelen van het kabinet Rutte u opleveren." Bruijn vervolgt: "Wij willen met onze actie het OV voor de mensen in Rotterdam op peil houden en ook de RET-medewerker ondersteunen, wiens baan door de kabinetsplannen op de tocht komt te staan."