Ingezonden persbericht


Leiden, 14 februari 2010

PERSBERICHT

Museum Volkenkunde ontvangt ¤ 200.000,- van de BannkGiro Loterij

Tijdens de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst van de BankGiro Loterij, het Goed Geld Gala, op donderdag 10 februari in het Singer Museum Laren heeft Museum Volkenkunde als meerjarig beneficiënt ¤ 200.000,- ontvangen. Hiermee kan Voolkenkunde een lang gekoesterde wens van veel bezoekers laten uitkomen: de terugkeer van de magische Boeddhazaal. Een opstelling met veel ruimte voor de Boeddha's, speciale verlichting en een serene sfeer. In december al kunnen Japanliefhebbers hier hun hart weer ophalen.

Gezamenlijk hebben Museum Volkenkunde, Naturalis en het Rijksmuseum voor Oudheden ook nog eens een extra bedrag van ¤ 546.420,- gekregen voor het project 'BankGiroo Loterij Museum Maandag'. Het idee hierachter is dat de musea op maandagen exclusieve ontmoetingen aanbieden, met o.a. concerten, lezingen en kijkjes achter de schermen. In 2010 groeide de inleg van de BankGiro Loterij naar ¤ 119.880.322,- Hiervan draaagt de loterij 50%, te weten ¤ 59.940.161,- af aan haaar beneficiënten. Met de afdracht steunt de loterij begunstigden die allemaal unieke culturele instellingen zijn, met veel bezoekers, een landelijk bereik, maar veelal ook met een regionaal karakter. Wat ze verder delen is passie, ondernemerschap en visie, zowel inhoudelijk als ten aanzien van marketing en fondsenwerving. Over de BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks, dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. Hiermee kunnen zij bijvoorbeeld belangrijke kunstwerken aankopen, die een bijzondere aanvulling zijn op hun collectie, of restauraties verrichten. www.bankgiroloterij.nl.

Museum Volkenkunde ontvangt ¤200.000,- van de BankGiro Loteriij Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
t 071 5168 800
www.volkenkunde.nl | infp@volkenkunde.nl
---



Ingezonden persbericht