Gemeente Eindhoven

Inzamelen is ook een sport!

De gemeente Eindhoven en afvalverwerker Van Happen starten met een inzamelingsactie voor PET-flessen bij sportverenigingen. Het initiatief hiervoor is genomen door een aantal Eindhovense sportverenigingen.

Deze pilot om gescheiden afval te verzamelen, sluit naadloos aan op het duurzaamheidbeleid van de gemeente Eindhoven. Centraal per sportgebied worden PET-flessen gedurende een periode van één jaar verzameld en afgevoerd. De inzamelingsactie start op 14 februari en loopt tot en met 31 december 2011.

Doel inzamelen PET-flessen

Doel van de pilot is om verenigingssporters te stimuleren plastic afval op sportvelden te scheiden. Hierdoor vermindert het reguliere afval bij sportverenigingen, wat voor verenigingen een financieel voordeel op kan leveren en bovendien een positieve bijdrage levert aan het milieu. Aan het einde van 2011 zal worden geëvalueerd hoeveel plastic afval gescheiden is opgehaald en afgevoerd. Ook worden dan de mogelijkheden bekeken om de PET-flessen actie een definitief vervolg te geven onder álle Eindhovense sportverenigingen.

De inzamelingsactie

Binnen de drie gemeentelijke sportgebieden; Sportbedrijf De Karpen, Genneper Parken en Sportcomplex Eindhoven-Noord, worden speciaal voor het verzamelen van plastic afval vier ondergrondse afvalcontainers, zogenaamde moloks, geplaatst. Onder de betrokken sportverenigingen worden bestickerde containers en plastic zakken verdeeld. Het hierin verzamelde plastic afval wordt vervolgens in de moloks gestort en afgevoerd. Er doen circa 20 sportverenigingen mee aan dit milieubewuste initiatief.