Gemeente Maassluis

Rotterdampas: meedoen en genieten van sport, cultuur en recreatie

ButtonRotterdampas.jpg

Op 14 februari 2011 start wederom de verkoop van de Rotterdampas in het stadhuis van Maassluis. De gemeente geeft inwoners met een laag inkomen een aanzienlijke reductie op de aankoop van de pas en biedt hun kinderen van


3 tot en met 17 jaar een gratis pas aan. Op vertoon van de Rotterdampas is het voor iedereen mogelijk om met korting leuke dingen te doen. Bijvoorbeeld meevaren met de Spido, omhoog zoeven in de Euromast, spelen met de kinderen in Plaswijckpark, een bezoek aan Diergaarde Blijdorp of een museumbezoek. Is Rotterdam te ver? In Maassluis geeft de pas ook voordeel, zoals voor zwemmen bij Dol-Fijn, boeken uitzoeken in de bibliotheek, een bezoek aan het Gemeentemuseum of het Nationaal Sleepvaart Museum.

De Rotterdampas biedt voordeel voor iedereen, in het bijzonder voor mensen met een laag inkomen. De gemeente Maassluis vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen blijven meedoen en genieten van sport, cultuur en recreatie. Zo is voor het ontwikkelen van creativiteit, een aanmelding mogelijk bij Stichting Klei en Kleur. Voor activiteiten met leeftijdsgenoten, biedt Senioren Welzijn een groot aanbod. En voor kinderen geven diverse sportverenigingen korting op de jaarcontributie. Kortom genoeg reden om mee te doen.

Voor de Rotterdampas 2011 gelden de volgende tarieven:
* EUR 5,- Als het gezamenlijk netto inkomen per maand lager is dan:
EUR 1.550,- (gehuwden/ samenwonenden) EUR 1.400,- (alleenstaande ouder) EUR 1.100,- (alleenstaande) Inwonende kinderen van 3 tot en met 17 jaar krijgen de pas gratis, mits gelijktijdig aangeschaft met één van hun ouders/verzorgers die EUR 5,- heeft betaald.

* EUR 60,- Overige inwoners.
Inwonende kinderen van 3 tot en met 17 jaar betalen EUR 5,- voor de pas, mits gelijktijdig aangeschaft met één van hun ouders/verzorgers die EUR 60,- heeft betaald.

Voor de aankoop van de pas is een geldig legitimatiebewijs en recente pasfoto nodig. Als u een laag inkomen heeft, vragen wij u om een bewijs van het (gezamenlijk) netto maandinkomen. Bijvoorbeeld een salarisstrook, een giro- of bankafschrift met een storting van de uitkering of een berekeningsformulier.

De Rotterdampas is vanaf 14 februari 2011 te koop bij het publiekscentrum in de hal van stadhuis (Koningshoek 93050) en is geldig tot en met 29 februari 2012. Om sneller, klantvriendelijker en efficiënter te kunnen werken, werkt de gemeente Maassluis uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken op werkdagen tussen 08:30 en 14:00 uur:


1. Via www.maassluis.nl kunt u een afspraak inplannen die aansluit op uw agenda.


2. U maakt een telefonische afspraak via 14 010.


3. Via de receptie van het publiekscentrum in het stadhuis.

Alle informatie en voordelen van de pas overzichtelijk op een rij, staat op www.rotterdampas.nl