Uitgeverij Bert Bakker

Bas Heijne en Hassan Bahara te gast in de Rode Hoed

Bas Heijne - Harde liefde Bas Heijne en Hassan Bahara zullen maandag 14 februari in de Rode Hoed te gast zijn tijdens het programma: Leermeester & Leerling. De aanvang is om 20.30 uur, het café opent om 19.00 uur.

Dit voorjaar organiseert de Rode Hoed een nieuwe serie over een oud fenomeen: de overdracht van kennis en kunde van generatie op generatie. Een jonge en oude uitvoerder van hetzelfde ambacht worden geïnterviewd over wat ze van elkaar hebben geleerd, over de manier waarop die kennisoverdracht tot stand komt en over de vernieuwingen in het vak.

Voor de zomer zullen vier ontmoetingen tussen schrijvende leermeesters en leerlingen plaatsvinden: een columnist, een dichter, een romancier en een onderzoeksjournalist. Op 14 februari staat de eerste aflevering op het programma met de columnisten Bas Heijne en Hassan Bahara.

Bas Heijne (1960) is columnist, romancier, interviewer en essayist. Sinds tien jaar schrijft hij een tweewekelijkse column voor NRC Handelsblad. Zijn laatste boek is Harde liefde - Nederland op zoek naar zichzelf.

Hassan Bahara (1978) is auteur van Een verhaal uit de stad Damsko en Ik, Driss (samen met Asis Aynan) en tevens columnist voor NRC Handelsblad.

Moderator: Daniël van der Meer.

Toegang: gratis, aanmelden via rodehoed@rodehoed.nl.