IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 14 t/m vrijdag 18 februari 2011
19.00-20.00 uur


* Maandag 14 februari
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Christian van 't Hof is onderzoeker bij het Rathenau Instituut en auteur van de studie 'Check In/Check Out. The Public Space as an Internet of Things'. In ruil voor onze privacy krijgen we toegang tot informatie, plaatsen en goederen. Maar wat zijn daarvan de risico's? En: hoe gaat het in Nederland in vergelijking met andere landen met de persoonsgegevens? Je kunt overal inchecken, maar kun je nog uitchecken?


* Dinsdag 15 februari
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Presentator Jurgen Maas praat met regisseur Theu Boermans over zijn voorstelling 'Olie'. Het verhaal over een zoektocht naar olie die eindigt in een catastrofe, maar ook een verhaal over de rolverdeling tussen mannen en vrouwen, over het sluimerend geweld in de mens, gerelateerd aan de misstanden in de wereld.


* Woensdag 16 februari
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Giselinde Kuipers werkt als cultuursociologe aan de Universiteit van Amsterdam en ze is gespecialiseerd in humor. Cultuurverschillen binnen een westers land zijn tegenwoordig groter dan de verschillen tussen de landen onderling. Ooit keek heel Nederland op oudejaarsavond naar Wim Kan. Nu is dat nationale gevoel voor humor versplinterd en zijn er kleine specifieke 'niches' met allemaal hun eigen gevoel voor humor.


* Donderdag 17 februari
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller heeft schrijver Robert Vuijsje te gast. De media-aandacht voor zijn bestseller 'Alleen maar nette mensen' bracht hem naar verre uithoeken als Paramaribo en Memphis. Wekelijks deed hij hiervan verslag in het Parool. In de bundel 'In het wild' zijn deze columns bijeengebracht.


* Vrijdag 18 februari
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Mark Bovens is bestuurskundige en politiek filosoof. Samen met Anchrit Wille schreef hij het boek 'Diplomademocatie', over hoe lageropgeleiden uit de politiek verdwenen. Democratie is voor iedereen, maar de politiek wordt beheerst door hoger opgeleiden en professionals. Hoe is dat gebeurd? En: welke gevolgen heeft dat?

Volg ons ook op twitter: @obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl




IKON