Belgische Federale Overheid


* Bob trekt er op uit voor Valentijn

Bob trekt er op uit voor Valentijn

Datum: 11 februari 2011

Enkele weken geleden eindigde de traditionele Bob-eindejaarscampagne. Met de slogan 'I Bob You', legde deze campagne het accent op de hoofdreden om Bob te zijn, namelijk mensen van wie we houden veilig thuis brengen. Ook Valentijn draait om de liefde. Wat is er dan logischer dan dat Bob bij die gelegenheid weer op stap gaat?

Do you really Bob me?

De speciale Bob-Valentijnsactie loopt van vrijdag 10 tot maandag 14 februari 2011 in 6 grote steden: Namen, Luik, Brussel, Antwerpen, Gent en Hasselt. Tussen 18 en 20 uur zullen Bob-teams rozen uitdelen aan koppels, met een briefje eraan toegevoegd waarin ze aangespoord worden om een Bob te kiezen als teken van liefde.
Vanaf 20.30 uur zal een neptelevisieploeg interviews afnemen van de koppels die de restaurants verlaten, en aan diegene die rijdt voorstellen om een alcoholtest te ondergaan. Als de test negatief is, wint het koppel een verblijf in een romantisch hotel. Is de test daarentegen positief, dan overhandigt het Bob-team de bestuurder als teken van vergiffenis een cheque, die eigenlijk een engagement is om die avond niet achter het stuur plaats te nemen en om de volgende keer Bob te zijn.

De reportages over de winnaars, gemaakt door de zogezegde tv-ploeg, worden verspreid op de site www.bob.be.
Deze terreinactie zal overgenomen worden op het internet (facebook inbegrepen) en zal ook nog via radiospots ondersteund worden.

I Bob you

Tijdens de laatste eindejaarscampagne verwees de slogan 'I Bob You' naar de belangrijkste reden om Bob te zijn, namelijk het feit dat men om anderen geeft en niet wil dat er hen iets overkomt. De doelstelling is om op termijn de context van de Bob-campagnes uit te breiden: Bob moet niet enkel aanwezig zijn op feestjes maar ook tijdens sportmanifestaties, op restaurant, op bedrijfsrecepties, ... Kortom, de boodschap moet verspreid worden op alle plaatsen waar mensen een glaasje drinken en nadien naar huis gaan.

Bob heel het jaar door

Elk jaar zouden er honderden levens gespaard kunnen worden als niemand nog dronken achter het stuur zou plaats nemen. Bob-acties zijn het beste middel om de boodschap over te brengen. Bob zijn op Valentijnsdag is de ideale manier om ervoor te zorgen dat de uitverkorene veilig thuis geraakt na een leuk avondje uit. Andere Bob-acties zullen volgen in de komende maanden, met name bij het begin van de lente.